Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 51 návštěvníků)

METROVKA - dobré, vypadá to hezky a hlavně je toho hodně celých 65 cm

0.0
METROVKA - dobré, vypadá to hezky a hlavně je toho hodně celých 65 cm

Potřebné ingredience

5 vajec, 30 dkg moučkového cukru, 40 dkg pol. mouky, asi 2 dcl mléka, 18 dkg hery, 1 prášek do pečiva, kakao
Krém: 1/2 l mléka, 2 vanilkové pudinky, 1a 1/4 másla, cukr moučka dle chuti, rum nebo tresť, kakao

Postup přípravy

Heru utřeme s cukrem a postupně přidáváme žloutky, přidáme vlahé mléko, mouku s kypř. práškem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a jednu obarvíme kakaem. Těsto nalejeme do vymazaných a vysypaných srnčích hřbetů ( já jen pořádně vymazávám herou) a upečeme. Ještě vlahé vyklopíme na pečící papír pomazaný máslem. Necháme vychladnout a pak ostrým nožem rozkrájíme na plátky a slepujeme krémem střídavě tmavý a světlý viz foto. Pak krémem potřem i vršek a můžeme polít čokoládou nebo zdobit jak je libo..
Krém klasika - utřeme máslo a postupně přimícháváme vychladlý uvařený puding, aby nebyly hrudky protlačím puding přes sítko, cukr dávám dle chuti. Do větší části krému přidám kakao, protože tím potírám i vršek. Hotové krájíme na šikmé řezy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nevím proč se to jmenuje metrovka, dneska jsem to pro zvědavost změřila a měří 65 cm, ale i tak je toho dost...

upečené srnčí hřbety necháme pořádně vychladnout a krájíme na plátky

pak je slepujeme střídavě tmavý a světlý a střídáme i krémy...

nakonec potřeme i vršek, tím zarovnáme případné nerovnosti, já posypala kokosem nebo můžeme polít nebo pocákat čokoládou

necháme pořádně zatuhnout a krájíme šikmo !!!!!!!!!!!!!!! na řezy. Ještě přendat na tácek, ale to jsem zapoměla vyfotit..........

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 19. 6. 2018, 21:26
(Y) :-) (C)
Martassek 1. 12. 2017, 14:48
(Y) (Y)znám,je výborný , jedla jsem ho u kamarádky .Její maminka to ještě polívá čokoládou. Doporučuji vyzkoušet :-) :-$ (L) (K)
Mia 5 19. 10. 2017, 20:25
vypadá úžasně :-)o víkendu vyzkouším (F)
P.A.V.L.A 19. 10. 2017, 19:53
(Y)
malmar 19. 10. 2017, 17:00
|:o) |:o) (Y)
mimicek 6. 8. 2010, 21:12
*-)vypadá to výborně,asi to vyzkouším (Y)
Monča32 21. 3. 2009, 12:11
:-) (clamp)zdravím tento receptik znám od mé maminky a vzpominam si že jako menši jsme to krájela vždycky špatně pokažde mi vynadala,že se to tak nekrají,ale už je to dávno vzpomínky zůstaly a metr pořád chutná (child1)
maxis 21. 3. 2009, 19:01
@Monča32 Jojo Moni, není to žádná novinka (hello)
Marie Anna 19. 3. 2009, 9:58
Neumím vkládat fotografie, ale tento řez sedá udělat jednoduše.Snad to pochopíte. Po upečení má srnčí hřbet uprostřed žlábek, ten odkrojíte a zbudou vám dvě žebrové části, ty se rozkrojí na poloviny. Pak se jen slepuje tmavý a světlý pruh. Vzniknou tak dva řezy jeden ma tři tmavé a dva světlé pruhy a obráceně. Řez se nemusí krájet šikmo a je s ním lepší manipulace, Také tento řez dělám z jiné hmoty a to 4 žloutky, 200 g moučkového cukru, necelé 2 dcl oleje utřu až vznikne majonéza- trvá to chvíli. Pak přidám stejné množství jako oleje teplé vody, 240 g hladké mouky a 3/4 prášku do pečiva. Jinak je postup stejný
maxis 19. 3. 2009, 10:08
@Marie Anna Asi jsem to pochopila :-$, ale mě tohle nepřijde zase tak hrozně pracné *-) i když to tak může vypadat :^). Ten recept s olejem jsem taky někde už četla a myslím, že je to jedno co dáte (flower) (flower), hlavě že pak chutná....
*poule* 18. 3. 2009, 23:49
mňam (pl) (pl) (pl)
maxis 18. 3. 2009, 21:19
Joo je to dobré (Y) a hlavně budou všichni co to neznají přemýšlet jak že jste to asi udělaly :^) *-) (smich) (hello)
Ilonáček 18. 3. 2009, 21:01
a je úžasně dobrá (Y) (Y) (Y)
Chovi 18. 3. 2009, 19:37
noooo,tak to musí být výborný. (F)určitě to brzy udělám (L)
Martina 11 18. 3. 2009, 18:06
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)tohle dělá tchýně a je to výborný |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Luníček 18. 3. 2009, 18:03
vypadá to suprově.musím brzičko zkusit! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie