(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
HUBÁK

Potřebné ingredience
200g hub (čerstvých, nebo mražených - já dám i sušené, které si předem namočím), 100g lískových jader, 300g bílé veky (nebo rohlíků), 2 vejce, 3 lžíce mléka, 70g pórku, sůl, mletý pepř (má být bílý, ale dávám ten, co mám), špetka kari koření
Postup přípravy
1) do osolené vroucí vody dáte houby nakrájené na větší kousky, necháte cca 1 minutu, aby přešly varem
2) pak je scedit, nechat okapat a dát do větší mísy
3) přidat na kostičky nakrájenou veku
4) vejce rozšleháme s mlékem, solí, pepřem, špetkou kari koření; tuhle "vaječnou směs" nalijeme na veku
5) přisypat lískové oříšky, pórek nakrájený na tenká kolečka a vše důkladně promíchat (kdyby to bylo moc husté, rozřeďte mlékem)
6) vymazat máslem zapékací formu a péct asi při 180 stupních 30 minut
2) pak je scedit, nechat okapat a dát do větší mísy
3) přidat na kostičky nakrájenou veku
4) vejce rozšleháme s mlékem, solí, pepřem, špetkou kari koření; tuhle "vaječnou směs" nalijeme na veku
5) přisypat lískové oříšky, pórek nakrájený na tenká kolečka a vše důkladně promíchat (kdyby to bylo moc husté, rozřeďte mlékem)
6) vymazat máslem zapékací formu a péct asi při 180 stupních 30 minut

všechny ingredience v míse

smíchané

připravené v zapékací míse k pečení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé