Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

@@@ BÁČ @@@

0.0
@@@ BÁČ @@@

Potřebné ingredience

5 VAŘENÝCH BRAMBOR NA LOUPAČKU, TROCHU MLÉKA, KVASNICE, MAJORÁNKA, CELÁ HLAVIČKA ČESNEKU, 2 VEJCE, 2 LŽÍCE SÁDLA, POLOHRUBÁ MOUKA A CELÝ MÁK NA POSYPÁNÍ

Postup přípravy

BRAMBORY SI OLOUPU A NA JEMNÉM STRUHADLE ROZSTROUHÁM, MEZI TÍM SI DÁM OHŘÁT TROCHU MLÉKA (ASI PŮL LITRU) DO KTERÉHO DÁM 1 LŽÍCI CUKRU ,DO VLAŽNÉHO MLÉKA PAK NADROBÍM KVASNICE A NECHÁM ZKYNOUT. ROZSTROUHANÉ BRAMBORY OSOLÍM (2 LŽÍCE), OPEPŘÍM, DÁM HRST MAJORÁNKY A ROZETŘENOU CELOU HLAVIČKU ČESNEKU. PŘIDÁM 2 VEJCE, PROMÍCHÁM A NALEJI TAM MLÉKO S KVASNICEMI A 2 LŽÍCE ROZEHŘÁTÉHO SÁDLA.TO VŠE ZAHUŠŤUJI POLOHRUBOU MOUKOU, TAK, ABY TĚSTO BYLO TAHAVÉ.ŘÁDNĚ PRODĚLÁM. TĚSTO NECHÁM KYNOUT ASI 30 MINUT, PAK ZNOVU PRODĚLÁM A NECHÁM KYNOU DALŠÍCH 30 MINUT. PEKÁČ SI VYMAŽU SÁDLEM A DÁM NA TO TĚSTO, MOHU SI POMOCT NAMOČENÝMA RUKAMA, ABY BYLO TĚSTO PO CELÉM PEKÁČI A POSYPU CELÝM MÁKEM. DÁM DO PŘEHŘÁTÉ TROUBY NEJPRVE PEČU ZPRUDKA (ASI 5 MINUT) PAK STÁHNU NA 180°-150°, PODLE TOHO JAK VÁM PEČE TROUBA. NECHÁM UPÉCT DO ZLATOVA (ASI 35-40 MINUT.) U NÁS 1 PEKÁČ JE MÁLO, MUSÍM DĚLAT 2 PEKÁČE, PROTOŽE SE U NÁS PROSTĚ "SEŽERE".

ZADĚLÁM TĚSTO

ŇÁK TAKHLE BY MĚLO VYPADAT

PO 45 MINUTÁCH JSEM TĚSTO DALA NA SÁDLEM VYMAZANÝ PLECH A NECHALA JEŠTĚ 15 MINUT KYNOUT, PAK POSYPALA MÁKEM A DALA PÉCT

.....DO VEČERA ZBYLY JEN 2 KOUSKY :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jia 9. 3. 2009, 18:06
Ilonko, asi to nesmí být velká vrstva, že *-)? Já jsem ho kdysi zkoušela upéct a furt se lepil a lepil a pekla jsem ho hoodně dlouho ;-). Měla jsem ho v pekáčku z varného skla a v dost vysoké vrstvě, tak to zřejmě bylo tím (N) Tak mě to tehdy odradilo, ale asi to zkusím zase :-) A jak se to mamince zdrcne *-) aby se mně to nestalo taky (smich)!? Jako že to nevyskočí?
hordi 10. 3. 2009, 7:06
@Jia jituš, dnes ho budu dělat, tak dám obrázkový postup. těsto se lepí to je pravda. zadělávám ho v bílé velké míse. pak ho vlastně vyklopím na veliký pekáč vymazaný sádlem. abych ho rozetřela po celém pekáči, namočím si ruce, ono se to pak roztírá o mnohem líp, uhladím do roviny a posypu celým mákem. pak ho nechám zprudka asi těch 5 minut, pak to stáhnu, (myslím vtroubě péct) schválně dneska budu hlídat čas. on ještě nabyde. je lepší když je tam více mouky než brambor. těsto ředím teplým mlékem. ono na tom nic neni. je to jako každá jiná buchta.akorád je tam droždí, a s droždím se musí opatrně. schválně, jestli se vám povede, musíte se pochlubit.já kolem oběda dám fotky :-) :-$ ilona
daddy 9. 3. 2009, 10:44
Bác dělá moje tchýně a já ho miluju. Když jsem slyšela poprvé složení tak jsem si nedokázala představit že se to dá jíst ;-) Bác je výborný samotný nebo spolu s poctivou domácí bramboračkou (Y) (Y) (Y) Je to taková slaná buchta.
hordi 9. 3. 2009, 17:51
@daddy (Y)NO JASNĚ, U NÁS DĚLÁ BÁC JENOM BABIČKA A JÁ, :-$,NAŠÍ MÁMĚ SE VŽDYCKY ZDRCNE (smich), ZKRÁTKA SE NA NĚJ NESMÍ CHVÁTAT A TĚSTO ŘÁDNĚ PRODĚLAT (radost), JE TO PROSTĚ MNAMINKA (hotdog), A K BRAMBORAJDĚ (Y),.............UŽ MI TEČOU SLINY............ (jidlo) (F) :-) (Y) ;-)
Zdenka55 4. 3. 2009, 17:52
to sa posype mletým makom?
hordi 7. 3. 2009, 10:30
@Zdenka55 NENE, POSYPU CELÝM MÁKEM.
snecka 3. 3. 2009, 18:01
:-ozajímavy recept, *-) *-) *-) *-)
hordi (upraveno) 7. 3. 2009, 12:09
@snecka PROČ MYSLÍTE? JE TO BAŠTA. :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie