(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Česnečka s vaječnými hrudkami
Potřebné ingredience
olej, 1-2 vejce, hrst hrubé mouky /dětské krupičky,1-2l vody, 5-6 stroužků česneku, kmín, pepř, sůl, majoránka
Postup přípravy
Do hrnce dáme olej (cca 0,5 cm po dně), z mouky/krupičky umícháme světlejší jíšku, klepnem do ní vejce, osolíme a mícháme než vejce ztuhne. Zalijeme vodou, přidáme natřený česnek, koření a sůl, Vaříme 5-10 min a ke konci varu přidáme majoránku. Můžeme podávat :-)
TIP: pro zvýraznění chuti polévky možno přidat kostku masoxu nebo kousek slaninky, kterou přidáme společně s kořením a necháme v polévce vyvařit. Dobrou chuť!
TIP: pro zvýraznění chuti polévky možno přidat kostku masoxu nebo kousek slaninky, kterou přidáme společně s kořením a necháme v polévce vyvařit. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlčicee
(upraveno)
1. 3. 2010, 12:20
Výborná, děkuji za recept
Naatt
(upraveno)
3. 11. 2009, 12:27
Je výborná! Super nápad s těma hrudkama. Vůbec jsem netušila, že tak se dělají nočky... Hodně to česnekačku oživilo. Nakonec jsem tam, ale přeci ještě rozkvedlala vajíčko.
palfi
(upraveno)
24. 10. 2009, 10:39
Právě jsem dovařila je skvělá , rychlá a už mizí z hrnce