(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Lehký vánek

Potřebné ingredience
Těsto: 30 dkg másla, 30 dkg moučkového cukru, 1balíček vanilk. cukru, 1 lžička rumu, 4 žloutky, 3 polévkové lžíce mléka, 6 bílků, 40 dkg hladké mouky, 1 balíšek prášku do pečiva, 2 polévkové lžíce kakaa
Tvarohová náplň: 50 dkg tvarohu, 3 pol. lžíce moučkového cukru, 1 balíček vanilk. cukru, 2 žloutky, 50ml mléka
Postup přípravy
1) Měkké máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a rum utřeme do pěny. Postupně přidáváme žloutky a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva.
2) Mouku a tuhý sníh střídavě zlehka vmícháváme do pěny. Polovinu těsta rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao a necháme ho stranou.
3) Příprava tvarohové náplně: žloutky vymícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme rozmačkaný tvaroh, mléko a všechno spolu dobře vymícháme.
4) Tvarohovou náplň natřeme opatrně na bílé těsto, pokryjeme kakaovým těstem a dáme péct.
Pečeme při 170°C asi půl hodinky.
5) Vychladlý moučník posypeme práškovým cukrem s vanilkou.
Moučník je výborný a opravdu lehký jako vánek.
2) Mouku a tuhý sníh střídavě zlehka vmícháváme do pěny. Polovinu těsta rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao a necháme ho stranou.
3) Příprava tvarohové náplně: žloutky vymícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme rozmačkaný tvaroh, mléko a všechno spolu dobře vymícháme.
4) Tvarohovou náplň natřeme opatrně na bílé těsto, pokryjeme kakaovým těstem a dáme péct.
Pečeme při 170°C asi půl hodinky.
5) Vychladlý moučník posypeme práškovým cukrem s vanilkou.
Moučník je výborný a opravdu lehký jako vánek.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé