LEHKÝ VÁNEK
Potřebné ingredience
Na těsto:
300g másla nebo margarínu
300g moučkového cukru
1 vanilínový cukr
1 KL rumu
4 žloutky
3 PL lžíce mléka
6 bílků
400g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
2 PL kakaa
Na náplň:
2 žlouky
3 |PL moučkového cukru
1 vanilínový cukr
500 g tvarohu
50 ml mléka
Na posypání:
práškový cukr s vanilkovou příchutí
PŘÍPRAVA:
1.Měkké máslo,nebo margarín,moučkový cukr,vanilínový cukr a rum utřeme do pěny.Postupně přidáváme žloutky a mléko.Z bílků ušleháme tuhý sníh.Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva.
2.Mouku a tuhý sníh střídavě zlehka vmícháváme do pěny.polovinu těsta rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech(30x40cm).Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao a necháme stranou.
3.Na přípravu náplně vymícháme žloutky s moučkovým a vanilínovým cukrem.Přidáme rozmačkavý tvaroh,mléko a všechno spolu dobře vymícháme.
4.Náplň natřeme opatrně na bílé těsto,pokryjeme kakaovýn těstem a dáme péci
Elektrická trouba:170*C předehřátá
Plynová trouba:stupeň 2-3,předehřátá
Horkovzdušná trouba:150*C předehřátá
Doba pečení:12-15min.
5.Vychladlý moučník posypeme práškovým cukrem s vanilkovou příchutí a krájíme na obdelníky.
Postup přípravy
Těsto
1 vrstva
2 vrstva
3 vrstva
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé