Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

Šlehačkové koule:-)

0.0
Šlehačkové koule:-)

Potřebné ingredience

TĚSTO: čtvrt litru vody, špetku soli, 10dkg hery, 20dkg hl.mouky, čtvrt litru vajec
KRÉM: 2- 3 šlehačky, 2-3 ztužovače šlehačky

Postup přípravy

TĚSTO: vodu, sůl, heru přivedeme do varu, když se to vaří přidáme mouku a vaříme tak dlouho dokud se těsto nepřestane lepit na hrnec. Necháme vychladit a pak do studeného těsta postupně přidáváme vejce.
Stříkáme malé bochánky na plech a pečeme při 200°C do vyběhnutí a mírné zlaté barvy pak snížíme na 180°C a dopékáme. Troubu po celou dobu pečení nesmíme otevřít. Pod plech dáme kovovou nádobu s vodou, aby v troubě byla pára.

KRÉM: šlehačku smíchat se ztužovačem a vyšlehat

Pak bochánky rozkrojíme a potřeme šlehačkou a nebo plníme trubičkou jako já. dáme do ledničky

TIP: možné potírat česneko-sýrovou pomazánkou. Jako jednohubky vinikající :-)

ještě jedno foto

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hantonie 15. 7. 2019, 20:47
Já je lepím karamelem k sobě dokola a do výšky jako homoli a pak ještě dělám " karamelové vlasy" dokola kolem. 5íká se jím " krambuše" jsou luxusní . Dají se plnit i krémem
Diana Horová 5. 10. 2012, 15:37
můžu je naplněný dát zamrazit? nebo radši nenaplněný? takové prodávají v marku, ale kdo ví, jak je oni dělají....děkuji za postřehy (L)
JanaLud 4. 11. 2008, 22:55
Jé, tyhle ňamky kupuje manžel v Kauflandu ke kávě :-). Tak to si je radši upeču podle vás (L). Snad se mi povedou (smich) Díky za receptík (hello) (hello)
aevik 5. 11. 2008, 19:59
@JanaLud určitě se povedou není to těžké hlavní je neotvírat troubu dokud nebudou. :-$ Já mám na troubě tmavý skolo tak to není vidět jestli už to je nebo né ale tak jsem jen pootevřela koukla jak vypadají a rychle zavřela. ;-) (hello) (hello)
ivej 1. 11. 2008, 22:04
moc se Ti povedly (Y) (Y) (Y)už se na ně těším (zajic) (zajic) (hello) (L)
dominok 1. 11. 2008, 21:59
Eví ty úúúplně miluju (zajic) ;-) (Y) ještěže nejsem tak šikovná jako Vy (F) to bych je pak dělala pořád dokola :-$ - umět je teda udělat ;-) (L)
aevik 2. 11. 2008, 9:57
@dominok nejsou těžký a já je taky miluju. Jsou (Y) (Y) (L)
MAXXIK 1. 11. 2008, 18:52
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
aevik 1. 11. 2008, 18:55
@MAXXIK Co je k smíchu ;-) :-D :-D :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie