(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Vynikající veka
Potřebné ingredience
1/2kg hladké mouky,300ml mléka,1 vajíčko,3 lžičky oleje,1 lžička citronové šťávy,2 lžičky soli,1/2 kostky droždí
Postup přípravy
Zaděláme kvásek,necháme vykynout a přidáme ostatní suroviny.Pořádně propracujeme a necháme vykynout.Pečeme na pečicím papíře asi 30 minut na 150°C...Já jsem pekla veku na chlebíčky,protože u nás veku nemají každý den.Ale je vynikající i na slaný dort.To pečeme v klasické kulaté formě.Pečeme podle velikosti,Veku sem pekla zhruba 15 minut...
Veka je opravdu nadýchaná a velice chutná...Recept mám od jedné maminky z MMB,tak snad se nebude zlobit,že vkládám znovu.Veku jsem nedávno hledala´a nenašla,tak snad vám některé pomůže...
Jednu veku jsem dělala z poloviční dávky.
Veka je opravdu nadýchaná a velice chutná...Recept mám od jedné maminky z MMB,tak snad se nebude zlobit,že vkládám znovu.Veku jsem nedávno hledala´a nenašla,tak snad vám některé pomůže...
Jednu veku jsem dělala z poloviční dávky.
...veka je opravdu krásně vláčná
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nigina
(upraveno)
16. 7. 2009, 23:38
Sorry, že sa tak pýtam, ale to je cesto na jednu veku? Len jeden kus? Rada by som recept vyskúšala, vyzerá to super
Vera N
(upraveno)
24. 4. 2010, 17:12
@nigina
Jak píše v závěru paní Leona, tato dávka je na 2 veky.
brundice
(upraveno)
26. 3. 2009, 8:26
vypadá to dobře,určitě někdy zkusím
lejča
(upraveno)
26. 3. 2009, 12:50
@brundice
Hani...já většinou používám na slané dortíky..Zrovna o víkendu budu péct slaný a myslím,že po tvém vzoru ta prsa...
salinka1
(upraveno)
25. 3. 2009, 23:13
Myslíš, že by se dala ve formě srnčí hřbet? Aby se popřípadě nerozjela...
lejča
(upraveno)
26. 3. 2009, 12:51
@salinka1
Soni..myslím,že nebude problém,akorát bych dala asi radši i tam pečicí papír Soni,ale to těsto je takové tužší,takže nemusíš mít strach,že se ti těsto rozjede po papíru a bude z toho placka
Ilonáček
(upraveno)
25. 3. 2009, 10:04
naturie
(upraveno)
25. 3. 2009, 8:26
Mohu potvrdit velmi dobrou chuť veky,také jsem si zde našla kdysi recept a peču stejnou.Dá se i zadělat večer,těsto nevykynuté dát do velkého mikroténového sáčku do lednice /tam to pomalu nakyne/ a ráno udělat veky,nechat cca 20 minut a pak péci.
lejča
(upraveno)
25. 3. 2009, 8:57
@naturie
Soni,díky za tip