(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Medové perníky
Potřebné ingredience
500g hl. mouky, 180g cukru moučka, 100g (cca 3 pol.lžíce) tekutého medu, 120g másla, 2 celá vejce, 1 kávová lžička sody, celé perníkové koření,
rozšlehané vejce na potření perníků,
poleva na zdobení: 200g cukr moučka, 1 bílek, 1 pol. lžíce vody, pár kapek citr. šťávy
Postup přípravy
Cukr, rozpuštěný med, změklé máslo a vejce ušleháme do pěny, pak přisypeme mouku, celé perníkové koření a sodu. Zpracujeme těsto a necháme do druhého dne uležet v lednici. Druhý den rozválíme, vykrajujeme, pečeme. Po upečení potřeme každý perník rozšlehaným vejcem. Zdobíme. Necháme uležet v chladnu. Tyto perníčky jsou rozležené do 14 dnů a jsou moc dobré. Peču je každoročně na Vánoce i Velikonoce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dermajetics
(upraveno)
30. 3. 2009, 11:07
Radko krásně nazdobené My už taky těsto máme udělan, těším se, až mi malý bude pomáhat
raja4
(upraveno)
30. 3. 2009, 20:21
@Dermajetics
Blani, moc děkuji V tom zdobení mám ještě dost rezervy......na výstavku to není....tentokrát se mi nějak nepovedla poleva, teklo to, ucpával se sáček... Měj se krásně