Velikonoční perníčky podle velmi starého a prověřeného receptu :-) konečně jsem ho vyškemrala :-)))
Potřebné ingredience
Vymámila jsem ho na kamarádce tchýně,nechtěla mi ho ani za nic dát.Pak potřebovala něco jiného tak mi ho dala.Já se o něj ráda rozdělím.Jsou měkkoučké,výborné a krásně se s těstem pracuje.Já ho udělala v pekárně ....fikaně :-) a pak jetšě propracovala v ruce a přes noc šoupla do ledničky.Pekla jsem na 180 v horkovzdušné troubě.
Perníčky vyndejte světlé,vypadají jak syrové jak jsou měkké,ale je to akorát.Jak ztmavnou mají pak nahořklou příchuť jako když jsou hodně spálené i když to na nich není moc vidět.!!!prostě je radši vyndejte dříve,ještě teplé potřete rozkvedlaným žloutkem.
Přísady: 60 dkg hladké mouky,24 dkg moučkového cukru,4 celá vejce,10 dkg tekutého medu.5 dkg změklého tuku Omega,1polévková lžíce skořice,1 polévková lžíce směsi koření (nové koření,anýz,badyán.fenykl),čajová lžička sody,
Kdo chce tmavé těsto přidá 2 lžíce kakaa
Koření vše stejného dílu utlučeme v hmoždíři,nebo umixujeme v mlýnku na kávu na prach a lžíci díme do těsta.
Postup přípravy
Bílková poleva...utřeme bílek s trochou citronové štávy a prosátým moučkovým cukrem na kašičku,utřeme ručně ,né šlehačem.Zdobíme sáčkem kde ustřihneme roh.
Mě to moc nešlo,tak jsem koupila barevné polevy azdobila a snima.
Tak do řady :-))budeme se fotit :-)
vajíčka,beránci,kuřátka..moc mi to nešlo a byly jen čtyři barvičky,tuby šli mačkat z těžka,chytala mě křeč do prstů :-)
další fotečka
veselé velikonoce :-)
další ozdobené
barvy ubívají a perníčky jsou ošizenější :-)))))))))))
barva ubyla a už dělám jen kytičky nebo mašličku
ještě jsem upekla pudinkáče :-)
další fotečka
takhle jsem zdobila loni o vánoce,když mi nešlo zdobení se sáčkem.jen světlá poleva a do druhé přidat kávu napatlat půl na půl a párátkem dělat tahy sem a tam :-)
A tahle zdobí odbornice,to jsou perníčky té paní co mi nechtěla dát receptíček :-) nádhera,já to prostě se sáčkem neumím,bud mi teče moc nebo málo :-)
Loňské perníčky zdobené gelovou polevou z Lidlu,šla hezky,ale dlouho trvalo než uschla,musela jsem je mít přes noc na lince.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé