Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 109 návštěvníků)

Fondant jak si delam ja

0.0
Fondant jak si delam ja

Potřebné ingredience

2 hrnky piskoveho cukru
1/2 hrnku vody
2 cajove lzicky kukuricneho sirupu

Postup přípravy

Vsechny prisady dam do hrnce a varim na mirnem ohni, micham dokud se cukr nerozpusti potom prikryju poklickou a necham bublat asi 3minuty. Jak bubla 3minuty odkryju poklicku a jeste necham bublat NEMICHAM. Na pracovni desku si dam potravinarsky papir na ktery obsah hrnce vylyju a necham stat v pokojove teplote asi 3-4minuty, potom se lehce dotknu prstem jestli neni hmota moc horka, jestli je jen tepla je pripravena k pracovani, vemu si spachtlicku na dorty, (nesmi byt ani umela ani gumova) pouzivam stribrnou, a zacinam prevracet testo spachtlickou s venci do stredu a opakuju, kreslim si s tim i 8 a pak zase dokupy a z vnejsi strany do stredu a tak to opakuju dokud se mi nezacne delat belounka barva, fondant bude sklenene jasny ale pracovanim zacne belat, jak zacne belat odlozim spachtlicku a zacnu pracovat rukama, hnetenim rukama fondat se bude spojovat a zacne meknout je to prace holky ale stoji za to jak si delam fondant na dort jeden den stravim nad fondantem jelikoz na pracovni desku se mi moc nevejde tak musim delat po malych davkach a taky je lepsi delat mensi davky jelikoz nez fondant zmekne tak se musi hnatat a hnatat. Thle davka je asi nejakych 340gramu. Jak mam fondant krsne mekky a beloucky tak si ho dam do kybliku prikryju ho dobre folii a jeste zavru vickem a dam minimalne na 12 hodin do lednice, je treba delat fondant dopredu ja delam asi den dva dopredu pred pecenim.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babina1988 4. 6. 2012, 18:40
no nebilo to aš tak teški zvladla sem to na (Y) (L)
babina1988 3. 6. 2012, 12:55
taky chci skusyt je to tesky delat co myslyte :^)
Bakulča 3. 6. 2012, 14:32
@babina1988 když koukám na Váš psaný projev....tak to bude hodně těžké *-)
cajin 26. 6. 2012, 11:42
@Bakulča HMM *-) TAKÉ MYSLÍM :-o
pklenova 12. 4. 2012, 9:25
Ahoj holky, zkoušela jsem to zapracovat,ale nějak to bylo na mě moc dlouhé trvání přišla jsem na rychlí způsob. V hrnci co jsem vařila všechny přísady jsem to nechala chvilku vychladnout a pak jsem si vzala ruční mixer s metlama a začala šlehat no za cca 15 min bylo hotovo a šup s tím do lednice. :-) (^)
Liška71 17. 3. 2011, 16:18
Tak já ho právě dělala dneska vůbec se mi nepovedl.Dělala jsem z poloviční dávky a zřejmě jsem tam dala málo vody a fondant při zpracovávání tvrdnul a tvrdnul.A když už mi bylo jasné,že to nazachráním,udělala jsem z toho klukovi lízátka.Taky chyba bude v tom,že jsem neměla potravinářský papír,takže jsem to dělala na skleněním prkénku pomazaném olejem a strašně se k němu přilepoval. Jsem poučena,příště to snad už zvládnu. (hello)
chadtovka 12. 2. 2011, 17:11
a ten kukuřičný sirup se koupí kde? :-$
Lucka1401 13. 4. 2010, 21:27
dobrý den,mám dotaz. Můžu ho použít na věněčky?? jak dosáhnu řidší konzistence na potírání? Je lepší na dort než potahovací hmota?? Děkuji moc za odpověď ,-)
Maggie3105 14. 4. 2010, 16:50
@Lucka1401 Dobry den, pouzivam zasadne na dort a figurky, jak dosahnout ridsi kozistenci *-) to asi moc neporadim, jestli je lepsi nez potahovaci hmota...pracuje se mi dobre jak s potahovaci hmotou tak i s fondantem, fondant delam jak mam cas jinak pouzivam White Icing (WI) Asi jsem moc neporadila ,-)
Lucka1401 15. 4. 2010, 12:41
@Maggie3105 chci dělat věněčky a nevím jak mám udělat fondantovou polevu. tak mě napadla vaše hmota-trochu řidší. Moc děkuji za odpověď. (L)
tetinka 21. 8. 2009, 21:29
(Y)
Betinkaa 16. 7. 2009, 13:19
Mě hmota vůbec nešla. Lepila pak se začala děsně drolit :-@ takže jsem jí nepoužila :'( kde jsem udělala chybu? *-)
Tequilka1 22. 5. 2009, 16:56
Dobry den,mohu pouzit fondant i za tyden,kdyz ho pres vikend nespotrebuji?
Maggie3105 30. 5. 2009, 20:48
@Tequilka1 omlouvam se ze pisu az ted, je lepsi priste do vzkazu :-$ fondant muzete pouzit i za dva tydny, musite ho dobre ale zbalit a do krabicky nebo jako ja pouzivam kyblik od horcice ;-)
22. 5. 2009, 16:56
mohu pouzit fondant i za tyden,kdyz ho pres vikend nespotrebuji?
Zrušený účet 30. 4. 2009, 22:21
Marki, můžu se zeptat, jestli je i na druhý den hezky vláčný? Dělala jsem několikrát falešný marcipán a ten rychle tvrdnul, ale tohle bude asi jiné, že? S fondantem jsem ještě nedělala :-)
Maggie3105 1. 5. 2009, 19:00
@ Helenko fondant jak se dobre ulozi do krabicky tak bude stejny jao ve dne kdy se dela (L)
Zrušený účet 29. 4. 2009, 15:57
Markét to vypadá hodně zajímavě. Taky cukr, vodu a sirup já doma mám skoro pořád...takže se to může hodit (flower) (hello)
Ledura 29. 4. 2009, 9:56
(Y)děkuji za radu (Y)
natmeg 29. 4. 2009, 8:53
Dobrý den. můžu ho udělat v pekárně? A jaký je prosím chuťově? Fondant jsem ještě nedělala. A ještě prosím, můžu místo kukuřičného sirupu použít med?
Maggie3105 29. 4. 2009, 15:51
@natmeg Dobry den, v pekarne jsem ho nedelala jelikoz ji nepouzivam, a chutove je plany ale aroma jde pridat podle toho jak chcete (L)
rybickarybka 28. 4. 2009, 0:34
Zajímavé, taky ho někdy zkusím! ^o)
itinka007 26. 4. 2009, 17:26
Dobrý den! ten fondán musím někdy zkusit,můžu se zeptat na co všechno ho používate...?? dik Lucka :-)
Maggie3105 26. 4. 2009, 18:01
@itinka007 Dobry den Lucinko, fondat pouzivam prakticky uplne na vsechno nekdy jak se mi nechce s tim piplat si udelam falesny marcipan ale vetsinou pouzivam tohle (L) mam v receptech jeden dortik s timhle prave fondantem je svatebni bohuzel je tam jen jeden jelikoz ja nefotim vsechny
žabada 17. 4. 2009, 11:11
to musím uložit :-$ :-$ :-$ díky (F) (F) (F)
Maggie3105 16. 4. 2009, 20:01
Jak se fondant lepi pridat cukr moucku
jankaga 16. 4. 2009, 19:36
dobrý den potřebovala bych poradit zkoušela jsem vaší hmotu vypadá perfektně ale pořád se strašně lepí co s tím díky :-$
rozárek 14. 4. 2009, 20:43
děkuji za radu (flower)musím to vyzkoušet :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie