Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

DORT "MYŠÍ FARMA"

0.0
DORT "MYŠÍ  FARMA"

Potřebné ingredience

Rozpis na jednopatrový kulatý ( tento jsem dělala z trojité dávky ) :KORPUS : 14 dkg cukru, 4 žloutky, 2-3 lžíce vody, 2-3 lžíce kakaa, 7 dkg polohrubé mouky, 1/2 PDP, špetička soli, sníh ze 4 bílků.KRÉM : Na kaši - 6 dkg másla nebo Hery, 6 dkg hrubé mouky, 4 dcl mléka, 2 vejce. Dále 20 dkg másla nebo Hery, 20 dkg cukru, 3-5 dkg kakaa.

Postup přípravy

KORPUS : Ručním šlehačem našleháme cukr, žloutky, vodu a kakao. Do této směsi přidáme mouku smíchanou s PDP a solí a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
KRÉM : uvaříme si kaši z mléka, másla, vajec a hrubé mouky ( aby se neudělaly hrudky, dám do kastrůlku jen část mléka s již rozpuštěným máslem a když se to téměř vaří, vliju k tomu zbytek mléka s rozmíchanou moukou a vejci a míchám do zhoustnutí - může se i použít ruční šlehač - pak je to opravdu krásně hlaďoučké.) Kaše musí zcela vychladnout. Vyšleháme Máslo nebo Heru, cukr a kakao. Spojíme obě hmoty.

Vychladlý korpus podélně rozkrojíme ( já abych zbytečně nedrobila, peču si 2 tenčí části, které dám na sebe, takže nic nerozkrajuji ). Pokapeme rumem, potřeme krémem a poklademe podélně rozkrojenými banány. Celý dort potřeme krémem, potáhneme marcipánovou hmotou a dozdobíme dle vlastní fantazie.

Podle receptu upečeme dortové korpusy.

Podle výše popsaného postupu si připravíme i krém - korpusy i krém je lépe dělat den dopředu, není toho v den zdobení tolik a vše je dostatečně ztuhlé.

Banány oloupeme a podélně rozkrojíme.

Rozkrojený korpus pokapeme rumem ( používám stříkačku ) pomažeme krémem a poklademe banány.

Přikryjeme druhou polovinou korpusu a vše kolem pomažeme krémem. Stejným způsobem postupujeme u dalších korpusů....

Toto je promazaný prostřední díl.....

a nejmenší vrchní díl je přepůlený - ze "sýra" už je odkrojeno..... :-))

Takhle vypadá moje marcipánová příprava - potahovací hmotu jsem dělala z gumových bonbónů - obrovský dík za rady patří Zdeničce ( aero-orion ) ID 79855 - Zdeni, moc, moc díky !!!

Gumové bonbony z Lídlu "Sweet Corner" si necháme v mikrovlnce rozpustit a pak přidáním sušeného mléka a cukru moučka vypracujeme tvárnou hmotu na potažení dortu - cca na 90g bonbónů přidáme 2 lžíce moučkového cukru a 2 lžíce sušeného mléka - já jsem ještě kápla mandlové aroma. - pozor ze začátku se to šíleně tahá a lepí - ruce jsem už měla nad hlavou a to lepidlo bylo od linky se mnou pořád spojené... :-)) po chvíli se to ale začne lepšit, až je z toho prima hmota - pro začátečníky je tato hmota asi lepší - je taková hodně pružná, netrhá se a dá se vyválet hodně na tenko - taky to vyjde podstatně levněji a neroztéká se jako klasický marcipán....

takováto prima hmota z toho vznikne....

Část hmoty si znovu nahřejeme v mikrovlnce a vyválíme co nejtenčeji - placku často obracíme a hóóóóódně podsypáváme moučkovým cukrem - rádo se lepí k lince.

Placku opatrně přeneseme na dortový korpus a uhladíme. co přebývá, odkrojíme ( já jsem použila nůžky - je to hodě tuhé a nůžkami to šlo lépe, než nožem ) .Po nahřátí můžeme znovu použít.

Z kousku těsta vyválíme dlouhého hada a omotáme jím každý korpus, abychom zakryli nepěkně ořízlé hrany.

Korpusy dáme na sebe, a ozdobíme dle vlastní fantazie. Figurky jsem si vyráběla několik dní dopředu - v den zdobení by se mi do toho fakt nechtělo..... Za rady s výrobou figurek moc a moc děkuji Martince P. (M-kocourek ) ID 53659 - Marti, děkuju moc a moc, Tvé rady byly opravdu vyčerpávající !

...a ještě pár foteček z mého "myškového snažení" ... :-)) Použila jsem klasickou mléčnou hmotu 1:1 moučkový cukr a polotučné sušené mléko, mandlové aroma, kapka oleje, voda. Z bílé hmoty si vyválíme hlavu s čumáčkem.

Vyválíme si bříško - pěkně tlusťoučké - a připevníme k němu hlavičku. Pořádně uhladíme pod krkem.

připevníme ouška....

Přilepíme čumáček a očička.

Myšce připevníme nožičky....

....a ustrojíme ji - z barevné hmoty vyválíme tenkou placku, uřízneme si delší proužek, který obmotáme kolem bříška - vzadu slepíme k sobě. Pak si uřízneme tenoučké proužky a uděláme kšandy.

Vyrobíme čepičku, kšiltovku, klobouček nebo mašli a připevníme na hlavu.

Nakonec nalepíme ručičky a ocásek.

...a tady už mám skoro všechny figurky vyrobené - ještě chybí sýrové kostičky a tabulka ještě není popsaná. Matlaly jsme to společně s mou skorošvagrovou - jednu myšku cca 1 hodinu.... :-) No jo no, ještě nemáme ten správný cvik.... :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

manhartici 11. 3. 2009, 11:40
JE TO HEZONKÝ, JEMNONKY, MOC SE MI LÍBÍ... (wash) (wash) (wash)
LLucianka 27. 9. 2008, 22:18
Teda, vy jste ale šikovná!!! |:o) |:o) (Y) (Y) Nádhera!!! :-)
beeuska 4. 3. 2008, 9:47
No fakt paráda! (Y) Je to strašně pěkné a nápadité. (clamp)
sarks 5. 2. 2008, 10:06
(Y) (Y)Krásný dort ,jste strašně moc moc šikovná!!! (clamp) (clamp) (clamp)
pajavlasakova 11. 1. 2008, 21:20
Ten dort bude na moji oslavu ten pravý |:o) |:o) (novy rok) (silvestr2) (silvestr) (novy rok)
KÁJA 77 11. 1. 2008, 14:00
Jednoduše krása, krása, krása. Včera jsem dodělala svůj 1. dortík, tak mám představu, jakou to muselo dát šíííílenou práci. :-o :-o Jste obřímí šikulky (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
fionga 11. 1. 2008, 13:30
Dobrý den Lucko, klobouk dolů, jestli nejste vyučená cukrářka tak smekám, je to bomba (Y) (Y) (Y)krása, příští rok ho zkusím udělat synovi, vaše výtvory mě fascinují!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^) |:o) |:o)
Lukrato 11. 1. 2008, 21:11
@fionga Jééé Gábi, to se tak krááásně čte ! Cukrářka nejsem, jen učitelka v hudebce :-D Moc mě to baví - ale práci to teda dalo to je fakt..... Ale snad se vyplatilo, sousedovic holčině se moc líbil... Moc díky za pochvalu, fakt to potěší..... (F) (L) (F)
Nikita1333 12. 12. 2007, 21:02
NÁÁÁÁÁÁÁDHERA,OBDIVUJI VÁS :-$ :-$ :-$ (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Lukrato 13. 12. 2007, 7:48
@Nikita1333 Moc děkuji..... (F) (F) (F)
Petanka (upraveno) 2. 12. 2007, 20:33
Luci moc krásné (clamp) (clamp) (clamp) jenom bych se chtěla zeptat jak ta hmota chutná, vždycky totiž pracuju s marcipánem, ale ještě jsem nenašla tak dobrý recept aby se mi neroztekl :-( tak jestli to chutná podobně, nebo jako gumídci *-) předem díky (L) (L) (L) (L)
Lukrato 3. 12. 2007, 8:09
@Petanka Péťo, tak tenhle se vůbec neroztéká - když ho dáte na dort je tuhý jak plátno - když jsem to dělala poprvé, říkala jsem si, že to bude pěknej trapas, protože to nepůjde ukrojit - ale během chvilky nasál krém, nádherně zvláčněl a šlo to krájet úúúžasně. Nechutná to stejně jako klasický potahovací marcipán, tento má po bonbonech trošku ovocnou příchuť, ale tím sušeným mlékem a mandlovou trestí se dosáhne toho, že to gumídky nepřipomíná..... :-)
ebubu 1. 11. 2007, 13:21
Lucie to je úžasné (clamp) (clamp).Anička bude mít 3roky v prosinci,tak hledám inspiraci (F) (F) (F) (F).To s těma bombonkama zkusím.Dík :-$ (Y) (Y) (Y)
Eduše 1. 11. 2007, 13:02
Tak to jste fakt dobrá,mě by po dodělání dortu odvezly do blázince :-D :-D :-D :-D,ale musím Vám tleskat,to je už v rukách (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp).s tou hmotou to určitě zkusím.
Vlasta V. 1. 11. 2007, 10:51
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (^) (^) (^) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kacule79 1. 11. 2007, 10:16
Nádhera (Y) (Y) (Y), jste šikulka, já, starý cholerik :-@ bych na to neměla nervy :-). Katka
MAMEMIMOMU 1. 11. 2007, 9:05
Teda Luci, vy jste šikovná (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) To muselo být radosti (X) (Z) (X) (Z) Moc pěkné, co pěkné, UŽASNÉÉÉÉ. (flower) (flower) (flower) (flower) Moc vás obdivuji. :-) Míša
Lukrato 1. 11. 2007, 12:25
@MAMEMIMOMU Jéééé, móóóóc děkuju - já zase obdivuju ty vaše nááádherné dortíky !!!! (L) (L) (F) (F) (F) (F)
stencon 23. 10. 2007, 9:32
(Y) (clamp) (clamp) šikulka - moc pěkný dortík. Hryzálkovi je taky teď naše nejoblíbenější knížka (L) (L)
Lukrato 23. 10. 2007, 10:24
@stencon ...No jo, zvlášť, když se myší holčička jmenuje LUCINKA..... Takže jejich příběhy čteme s naší Luckou pořád dokolečka...... (smich)
M-kocurek 17. 10. 2007, 14:08
Lucinko, ještě se chci zeptat, ta hmota na potažení... jí je opravdu tolik jen z 90g? A ty gumové bonbonky jsou bílé? *-) A víte, že se nemůžu na ten dortík vynadívat? :-) Takže moc, moc, moc chválím znovu!!! |:o) (F)
Lukrato 17. 10. 2007, 15:08
@M-kocurek Martinko, těch bonbónů jsem spotřebovala mnohem víc - jen jsem psala poměr toho mléka a cukru k těm 90g bonbónů. Jeden pytlík má 300g a těch žlutých je v jednom balení cca 90g - jsou tam žluté, zelené a růžové. Já jsem spotřebovala 4 pytlíky - takže žlutých z toho bylo asi 360g - ještě mi ale dost hmoty zbylo. Ono se to vyválí hodně na tenko. A ostatní bonbóny, které se mi nehodily barevně, děti povinně sezobaly... :-) Ještě jenou moc děkuji za pochvalu, moc mě to těší.... :-$ Papa.
M-kocurek 18. 10. 2007, 20:08
@Lukrato Dík za odpověď, už jsem chytřejší. Koukám, že Vám to obalování šlo moc dobře, takže hmota musí být skvělá na potahování dortů, že jo? Určitě vyzkouším! (^)
stramplicka 17. 10. 2007, 13:34
no ten je nádherný (Y) úplná škoda ho (zajic) Návod krásný, podrobný, ale nepíšete, kde jdou sehnat ty šikovné ručičky ;-) Jste moc šikovná (clamp) (F)
Bezdule 13. 10. 2007, 19:52
No klobouk dolů, to je nádhera!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
nasta77 13. 10. 2007, 19:25
(Y) (Y) (Y) (Y) Překrásný (^) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Lucinko jste moc šikovná (Y) (Y) (Y) máte můj véliký obdiv (clamp) (clamp) (clamp)
Lukrato 13. 10. 2007, 21:34
@nasta77 Moc děkuji.... (F) (F) (F) (F) (L)
mamina 13. 10. 2007, 11:02
Dortík je nádherný (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie