Hlavička ze tří druhů masa
Potřebné ingredience
200 g uzené krkovice
200 g kuřecího masa
200 g vepřové plece
6 vajec
sůl
hrst mladých kopřiv
svazek zelené petrželky
6 žemlí
120 ml mléka
podle chuti pepř
sůl
špetku muškátového květu
sádlo na vymaštění pekáče
Postup přípravy
Uzené a kuřecí maso uvaříme každé zvlášť doměkka. Vepřovou plec omyjeme, osolíme a upečeme. Maso dáme vychladnout a poté je nakrájíme na kostičky.
Omyté kopřivy a petrželovou nať nasekáme nadrobno. Žemle pokrájíme na kostičky, vložíme do misky a navlhčíme mlékem, vývarem z uzeného masa a můžeme přidat i trochu výpečků z vepřového masa.
K žemlím přidáme pokrájené maso a nasekané bylinky, podle chuti osolíme a okořeníme. Nakonec vmícháme žloutky, dobře promícháme a do hmoty opatrně zapracujeme tuhý sníh z bílků.
Pečeme 20 až 25 minut v troubě vyhřáté na 140 °C. Upečenou hlavičku podáváme s kyselou okurkou nebo se zeleninou.
Omyté kopřivy a petrželovou nať nasekáme nadrobno. Žemle pokrájíme na kostičky, vložíme do misky a navlhčíme mlékem, vývarem z uzeného masa a můžeme přidat i trochu výpečků z vepřového masa.
K žemlím přidáme pokrájené maso a nasekané bylinky, podle chuti osolíme a okořeníme. Nakonec vmícháme žloutky, dobře promícháme a do hmoty opatrně zapracujeme tuhý sníh z bílků.
Pečeme 20 až 25 minut v troubě vyhřáté na 140 °C. Upečenou hlavičku podáváme s kyselou okurkou nebo se zeleninou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé