Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept

Hlavička ze tří druhů masa

0.0
Hlavička ze tří druhů masa

Potřebné ingredience

200 g uzené krkovice
200 g kuřecího masa
200 g vepřové plece
6 vajec
sůl
hrst mladých kopřiv
svazek zelené petrželky
6 žemlí
120 ml mléka
podle chuti pepř
sůl
špetku muškátového květu
sádlo na vymaštění pekáče

Postup přípravy

Uzené a kuřecí maso uvaříme každé zvlášť doměkka. Vepřovou plec omyjeme, osolíme a upečeme. Maso dáme vychladnout a poté je nakrájíme na kostičky.

Omyté kopřivy a petrželovou nať nasekáme nadrobno. Žemle pokrájíme na kostičky, vložíme do misky a navlhčíme mlékem, vývarem z uzeného masa a můžeme přidat i trochu výpečků z vepřového masa.

K žemlím přidáme pokrájené maso a nasekané bylinky, podle chuti osolíme a okořeníme. Nakonec vmícháme žloutky, dobře promícháme a do hmoty opatrně zapracujeme tuhý sníh z bílků.

Pečeme 20 až 25 minut v troubě vyhřáté na 140 °C. Upečenou hlavičku podáváme s kyselou okurkou nebo se zeleninou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie