Zobrazit přihlášovací formulář

Květákové curry

0.0
Květákové curry

Potřebné ingredience

1/4 květáku
1/2 cibule
sůl
kari koření
50 ml kysané smetany
1 lžíce hladké mouky
olivový olej

Postup přípravy

Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji, přidáme kari, mouku rozmíchanou ve smetaně, osolíme a provaříme. Přidáme květák a chvilku povaříme.

Jako případnou přílohu je možno použít vařený brambor či rýži.

Jídlo je velice chuťově výrazné. Květáku v této úpravě se nedá odolat.

Tabulky kJ na 100 g:
květák 120
cibule 200
1 lž celozrnné mouky 1310
olej 1850
brambory rané 300
brambory zimní 330
rýže dlohozrnná 1530
rýže natural 1550

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie