Květákové curry
Potřebné ingredience
1/4 květáku
1/2 cibule
sůl
kari koření
50 ml kysané smetany
1 lžíce hladké mouky
olivový olej
Postup přípravy
Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji, přidáme kari, mouku rozmíchanou ve smetaně, osolíme a provaříme. Přidáme květák a chvilku povaříme.
Jako případnou přílohu je možno použít vařený brambor či rýži.
Jídlo je velice chuťově výrazné. Květáku v této úpravě se nedá odolat.
Tabulky kJ na 100 g:
květák 120
cibule 200
1 lž celozrnné mouky 1310
olej 1850
brambory rané 300
brambory zimní 330
rýže dlohozrnná 1530
rýže natural 1550
Jako případnou přílohu je možno použít vařený brambor či rýži.
Jídlo je velice chuťově výrazné. Květáku v této úpravě se nedá odolat.
Tabulky kJ na 100 g:
květák 120
cibule 200
1 lž celozrnné mouky 1310
olej 1850
brambory rané 300
brambory zimní 330
rýže dlohozrnná 1530
rýže natural 1550
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé