Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Sváteční řezy s piškoty

0.0
Sváteční řezy s piškoty

Potřebné ingredience

Těsto - 110 g cukru moučka, 6 vajec, 1 prášek do pečiva, 3 jahodové pudinky
Náplň - 60 g hladké mouky, 250 ml mléka, 250 g moučky,310 g másla, 250 g dětských piškotů, rum,
Dohotovení - marmeláda, 200 g čokoládové polevy, tuk, hrubá mouka

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s cukrem, pudinky a kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do šloutkové směsi. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Ve vyhřáté troubě pečeme při 180 C.
Vychladlý korpus potřeme marmeládou. Piškoty slelpíme marmeládou po dvou k sobě a namočíme je do rumu. Pak je rozložíme na korpus. Povrch pomažeme vyšlehaným krémem - svaříme za neustálého míchání mléko s hladkou moukou a 60 g másla. Uvařenou kaši necháme vychladit a pak rozšleháme na hladký krém, do kterého přidáváme vyšlehané zbylé máslo s cukrem.
Moučník, potřený krémem, necháme ztuhnout a pak jej pomažeme rozehřátou čokoládovou polevou.

Oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s cukrem, pudinky a kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do šloutkové směsi

Vychladlý korpus potřeme marmeládou. Piškoty slelpíme marmeládou po dvou k sobě a namočíme je do rumu. Pak je rozložíme na korpus - dneska jsem přidala i pár nakrájených jahod do mezírek.

Moučník, potřený krémem, necháme ztuhnout a pak jej pomažeme rozehřátou čokoládovou polevou - tentokrát jsem řezy čokoládou "pocákala"...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hnědovláska 10. 5. 2009, 19:29
Snědly se všechny a to bych si ještě dala ;-) Jsou výborný! (Y)
Hnědovláska 8. 5. 2009, 14:31
Tak jsem je dneska pekla a kousek jsem si nakrájela a jsou mňam! (zajic) Místo jahodových pudinků jsem dala malinový.Když jsem máčela piškoty v rumu,tak jsem byla ráda,že mi rum vystačil ;-)Jinak nevím,v čím bych je máčela ;-)Ted se nechají uležet a budou ještě lepší (Y) Už ted tam cítím rum ;-)Pavlínko,děkuji za recept (L) Jsou opravdu sváteční :-)
PavlaKl. 10. 5. 2009, 19:08
@Hnědovláska Jani, tak doufám, že se řezy snědly, já někdy do toho rumu naliju trochu vody, je fakt, že ty piškoty :-)hodně sají ;-)
Ilonáček 20. 4. 2009, 21:49
(Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie