Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Pařížský dort

0.0
Pařížský dort

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec 140g moučkového cukru 20g kakaa 80g polohrubé mouky Pařížská šlehačka: 3 smetany ke šlehání 60g kaka 60g moučkového cukru 3 stužovače do šlehačky Čokoládová poleva: čokoláda na vaření 100% tuk trošku mlika

Postup přípravy

Korpus: Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech všleháme cukr a ušleháme hustou pěnu. Lehce všleháme žloutky, poté vmícháme prosátou mouku a kakao. Těsto nalijeme do formy. Formu můžeme buď vymazat a vyypat moukou a nebo dát do formy pečící papír. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Vychladlý korpus rozkrojíme na tři plány, spojíme pařížskou šlehačkou.

Pařížská šlehačka: smetany vlijeme do hrnce, přidáme prosátý cukr a kakao. Za stálého mícháni přivedeme k varu a sundáme z ohně. Šlehačku necháme vychladnout za občasného promíchání. Nejlépe dáme přes noc do lednice stuhnout. pak přidáme stužovač do šlehačka a ušleháme hustou šlehačku.
Zvrchu polijeme dort čokoládou.

Čokoládová polva: ve vodní lázni rozpustíme tuk. do rozpuštěného tuku přidáme čokoládu a rozpustíme. Když je čokoláda rozpuštěná přidáme do ní trošku mlika a rozmícháme pořádně. Čokoláda je pak trochu hustější, černější a lépe se po suhnutí krájí.
Pak dort dozdobíme podle fantazie zbylím krémem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 28. 4. 2009, 17:31
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Zrušený účet 28. 4. 2009, 13:51
Blani, úplně se mi sbíhají sliny (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie