Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Tvarohový koláč s citronem

0.0
Tvarohový koláč   s citronem

Potřebné ingredience

Forma o průměru 28 cm

na těsto
250 g hladké mouky, 125 g másla
špetka soli
40 g cukru
1 žloutek

na náplň
2 citrony
2 vejce
750 g tučného tvarohu
250 g zakysané smetany
100 g cukru
1 vanilinový cukr
50 g škrobové moučky

Postup přípravy

1 Mouku s máslem, špetkou soli a cukrem dobře uhněteme, podle potřeby přidáme 1–2 lžíce studené vody. Těsto zabalíme do mikrotenové fólie a přibližně na hodinu uložíme do chladna.

2 Mezitím připravíme náplň. V horké vodě omyjeme
a okartáčujeme citrony a osušíme je. Kůru z nich nastrouháme a vymačkáme šťávu.

3 Troubu předehřejeme na 180°C. Vychlazené těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále a vyložíme jím koláčovou formu. Okraje zvedneme do výše asi
3 centimetrů.

4 Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Tvaroh promícháme s citronovou kůrou a šťávou, zakysanou smetanou a vmícháme žloutky,
cukr a vanilinový cukr.

5 Z bílků ušleháme tuhý sníh a rozložíme jej na tvarohový krém. Přisypeme škrobovou moučku
a opatrně promícháme. Tvarohovou hmotu naneseme na těsto a povrch urovnáme.

6 Tvarohový koláč pečeme v horké troubě (plyn 2–3; horkovzdušná trouba 160°C) 50–60 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a nakrájíme na
12 kousků. Ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 3. 5. 2009, 19:47
ten můžem (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie