Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Tvarohový koláč s citronem

0.0
Tvarohový koláč s citronem

Potřebné ingredience

Na těsto - 250g hladké mouky , 125g másla, 40g moučkového cukru, 1 žloutek, špetka soli ,2lžíce studené vody . Na nápln - 2 citrony, 2 vejce, 750g tučného tvarohu, 250g zakysané smetany, 100g cukru moučka , 1 vanilinový cukr, 50g škrobové moučky ( solamyl) .

Postup přípravy

Připravíme si suroviny na těsto - mouku s máslem ,špetkou soli a cukrem +2 lžíce studené vody ,dobře uhněteme ,a těsto zabalíme do mikrotenové folie a dáme na 1 hodinu do lednice . Mezitím si připravíme nápln- V horké vodě omyjeme citrony- kůru z nich nasrouháme a vymačkáme štávu( dáme stranou ) Do misky dáme tvaroh + zakysanou smetanu + cukr+vanilkový cukr +2 žloudky +štávu a kůru z citronů ( bílky použijeme později ) já někdy pridám i hrozinky a vše zamícháme . Z bílků ušleháme sníh, který přidáme spolu se solamylem do náplně ,a pomalu promícháme . Pak vymažeme a vys. formu hrubou moukou . Na koláč -vyválíme těsto a vyložíme jím formu ,( pokud nemáte koláčovou formu můžete použít i na dorty , ale musíte okraje těsta zvednout alespon 3cm . pak naneseme nápln, pěkně rozetřeme , a dáme do předehřáte truby péct .Pečeme při 170C asi 50-60minut :-)) Je to opravdu namka -bohužel dnes se mi koláč trochu víc opálil :-)) Nestíhala jsem .-(( Jinak je krásně žlutonký :-))

Příprava těsta - hladká mouka + máslo+šp. soli+cukr+1 žlodek +2lž. studené vody .Vypracujeme těsto

Vypracované těsto zabalíme do folie , a vložíme do lednice na 1 hodinu .

Nápln - Tvaroh+ zakysaná smetana + 2 žloudky + kůra a štáva z 2 citronů+cukr+vanilínový cukr -vše dobře promícháme - někdy přidávám i hrozinky ..ale bejt nemusí .

Mezitím vymažeme a vys. hrubou moukou koláčovou formu .

Ze 2 bílků ušleháme sníh a přidáme k náplni spolu se solamzlem , a opatrně promícháme .

Vyválíme a vyložíme formu těstem . Pokud vám někde těsto přebejvá a naopak .-)) Tak stačí jen dolepit :-))

Krásně vyložená forma.-)

Nápln vylijeme na těsto a pěkně uhladíme , a dáme do předehřáté troby péct -50/60min. na 170C .

HOTOVO :-)) Bohužel dnes jsem nestíhala :-(( Děti !!! Takže je trošičku tmavší tvaroh ...ale jak říkal st. syn - memčo i tak je dobrej mnam :-))) I když postup vypadá zdlouhavě , je to opravdu rychlé a dobré:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

luccil 13. 5. 2010, 6:37
Určitě vyzkouším (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie