Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Americký řízek

Americký řízek

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky 10ks brambory 1 plechovka kompotované broskve 20g tvrdého sýra mletá paprika 2dcl oleje Počet porcí (kusů): 4 Doba přípravy: 45

Postup přípravy

Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm (mohou být i…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Armanda Buchta

Armanda Buchta

Potřebné ingredience

• 3 vejce • 200 g cukru • ½ sklenice mléka • 100 g (½ šálku) másla • 5 kapek vanilkového extraktu • 2 lžíce rumu (nebo 5 kapek rumu extraktu) • 1 lžíce prášku do pečiva • 1 lžička jedlé sody • 300 g (2 ½ šálky) mouky • moučkový cukr

Postup přípravy

Jakmile budete mít všechny ingredience připravené, předehřejte troubu na 180 °.
Ušleháme vajíčka a cukr, pak přidejte rozpuštěné máslo a vanilkovou esenci, šlehejte 5 minut,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové řízky se žampióny

Vepřové řízky se žampióny

Potřebné ingredience

Suroviny: 600g vepřového masa z kýty sůl, mletý černý pepř rostlinný olej 100g čerstvých anebo sterilovaných žampiónů masový vývar 4 vejce 50g hrubé mouky tuk na pečení

Postup přípravy

Očistěné, omyté a čistou utěrkou osušíme maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a osmažíme v rozehřátém rostlinném oleji po obou stranách…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
CITRONOVÉ ŘEZY S MALINAMI A KRÉMEM

CITRONOVÉ ŘEZY S MALINAMI A KRÉMEM

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 250 ml mléka, 250 ml oleje, 100 ml citrónové šťávy, 2 ČL citrónové kůry, 400 g polohr. mouky, 1 prdopeč, 2 PL kakaa, 2 PL rumu.

Postup přípravy

Celá vejce s oběma cukry ušleháme do husté světlé pěny. Postupně přidáme mléko, olej, citronovou šťávu, kůru a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Důkladně promícháme. Polovinu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Myslivecké řízky

Myslivecké řízky

Potřebné ingredience

1 cibule 600 g žampiónu 2 lžíc(e) olivového oleje 8 kus(ů) tenkých vepřových řízků (asi po 60g) 2 lžíc(e) hořčice 400 ml vývaru 4 lžíc(e) kysané smetany 2 lžíc(e) petrželky 3 lžíc(e) strouhanky dle potřeby sůl dle potřeby pepř

Postup přípravy

hlavní recept
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Nakrájíme cibuli. Žampiony očistíme, nožem stáhneme slupku z kloboučků rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Cibuli necháme na oleji…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BORŮVKOVÉ ŘEZY

BORŮVKOVÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

Těsto: 5 vajec, 200 g cukru krupice, 100 ml vody, 100 ml oleje, 250 g polohr. mouky, 1 prdopeč. 2 sklenice zavař. borůvek, džem. Náplň: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 2 zakysané smetany, 4 PL cukru, 1 vanilkový cukr, trochu rumu. V mléce s cukrem uvaříme pudink a do vychladlého vmícháme zakysanky a rum. Vyšleháme. Navrch: 2 šlehačky v prášku, 1 ztužovač, čokoláda ledové kaštany na nastrouhání.

Postup přípravy

žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s prdopem a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 180°C cca 15-20 min…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Babiččin mls

Babiččin mls

Potřebné ingredience

2 kuřecí vykoštěná stehna - na kostičky hrst sušených hub nebo čerstvé - dle chuti a možností sáček barevných těstovin 1 střední cibule lžíce sádla trocha oleje 2 lžíce magi 2 lžíce worchestru 1 lžíce kari vegeta pepř sůl 3-4 vajíčka 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Z magi, worchestru a kari uděláme marinádu, do které naložíme kuřecí maso (nejlépe přes noc). Na troše oleje a cibulce maso udusíme, zvlášť na sádle udusíme předem namočené houby …

Zobrazit více...
DORTY
Dětský dort (od kamarádky)

Dětský dort (od kamarádky)

Potřebné ingredience

Suroviny: Korpus: forma o průměru 24 cm ● 150 g cukru ● 75 g mouky ● 80 g mletých vlašských ořechů ● 20 g kakaa ● 75 g bramborové moučky ● 4 vekce ● 2 ČL prášku do pečiva Poleva: ● 200 g loupaných mandlí ● 100 g cukru ● potravinářské barvivo ● 100 g moučkového cukru ● 1 bílek Dekorace: ● jahodové bonbony (želé)

Postup přípravy

Postup:
Ručním šlehačem zpracujeme žloutky s několika lžičkami teplé vody, postupně přidáváme za neustálého šlehání 100 g cukru. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého lehce…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí hamburger

Kuřecí hamburger

Potřebné ingredience

Svačina pro 2 děti ● 100 g nakrájeného studeného kuřecího masa ● 1/4 nakrájeného póru ● 3 polévkové lžíce nakládané kukuřice ● 3 polévkové lžíce ovesných vloček ● za šálku žeruchy ● 1 žloutek ● polévková lžíce hořčice ● sůl ● koření ● nakrájená petrželová nať ● 2 kyselé nadrobno pokrájené okurky ● 2 sezamové žemle

Postup přípravy

Kuřecí maso rozmixujeme, přidáme všechny přísady, promícháme. Vytvarujeme dva hamburgery a opečeme je z obou dvou stran na oleji. Žemle rozkrojíme, vložíme do nich hamburgery,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dřevorubecký rychloguláš

Dřevorubecký rychloguláš

Potřebné ingredience

600 g vepřové kýty, pepř, sůl, mletou papriku, 70 g oleje, 150 g žampionů, 250 g tenkých párků, 250 g sterilovaného leča. Gulášová šťáva: 50 g tuku, 100 g cibule, 25 g hladké mouky, 10 g mleté papriky, 4 dl vývaru, 20 g kečupu, stroužek česneku, sůl, pepř, kmín, majoránku.

Postup přípravy

Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, paprikou, zarestujeme, zalijeme vývarem, přidáme kečup, utřený česnek, koření a dobře provaříme. Maso nakrájíme na nudličky…

Zobrazit více...

Kategorie