(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Dětský dort (od kamarádky)
Potřebné ingredience
Suroviny:
Korpus: forma o průměru 24 cm
● 150 g cukru ● 75 g mouky ● 80 g mletých vlašských ořechů ● 20 g kakaa ● 75 g bramborové moučky ● 4 vekce ● 2 ČL prášku do pečiva
Poleva:
● 200 g loupaných mandlí ● 100 g cukru ● potravinářské barvivo ● 100 g moučkového cukru ● 1 bílek
Dekorace:
● jahodové bonbony (želé)
Postup přípravy
Postup:
Ručním šlehačem zpracujeme žloutky s několika lžičkami teplé vody, postupně přidáváme za neustálého šlehání 100 g cukru. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého lehce vmícháme zbylý cukr. Obě hmoty spojíme a přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a bramborovým škrobem, kakao a jemně pomleté ořechy. Hmotu nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme asi 1/2 hodiny na 200° C. Po upečení nechá,e vychladit a teprve poté vyjmeme dort z formy.
Zatímco se nám peče dort, připravíme si marcipán. Lehce opražené mandle spolu s cukrem vložíme do mixeru. Několik minut mixujeme, poté přidáme moučkový cukr a až je směs homogenní, připojíme ještě vaječný bílek. Hmotu rozdělíme a obarvíme. Větší množství, které bude tvořit polevu dortu, namodro, zbytek načerveno a část zůstane bílá (na oči rybiček a bubliny). Ze zbytku modrého marcipánu vytvarujeme "vzduchové" bubliny a velkou vlnu, která zdobí obvod dortu. Z červeného marcipánu podle přiložené fotografie vytvarujeme ryby. Nakonec dort na talíři obložíme jahodovými bonbony.
Ručním šlehačem zpracujeme žloutky s několika lžičkami teplé vody, postupně přidáváme za neustálého šlehání 100 g cukru. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého lehce vmícháme zbylý cukr. Obě hmoty spojíme a přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a bramborovým škrobem, kakao a jemně pomleté ořechy. Hmotu nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme asi 1/2 hodiny na 200° C. Po upečení nechá,e vychladit a teprve poté vyjmeme dort z formy.
Zatímco se nám peče dort, připravíme si marcipán. Lehce opražené mandle spolu s cukrem vložíme do mixeru. Několik minut mixujeme, poté přidáme moučkový cukr a až je směs homogenní, připojíme ještě vaječný bílek. Hmotu rozdělíme a obarvíme. Větší množství, které bude tvořit polevu dortu, namodro, zbytek načerveno a část zůstane bílá (na oči rybiček a bubliny). Ze zbytku modrého marcipánu vytvarujeme "vzduchové" bubliny a velkou vlnu, která zdobí obvod dortu. Z červeného marcipánu podle přiložené fotografie vytvarujeme ryby. Nakonec dort na talíři obložíme jahodovými bonbony.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
federka
(upraveno)
17. 9. 2009, 13:55
Zrušený účet
(upraveno)
16. 9. 2009, 7:21
Úúúúúžasnýýýý dort
Swinga
(upraveno)
15. 9. 2009, 23:17
děkujíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí
Anelis
(upraveno)
15. 9. 2009, 22:28
překrásný dortík
verosa
(upraveno)
15. 9. 2009, 21:43
krásný
HHaannuullee
(upraveno)
15. 9. 2009, 19:35
Ilonáček
(upraveno)
15. 9. 2009, 19:04
darinka30
(upraveno)
15. 9. 2009, 18:23
peknucky..
Lupitka
(upraveno)
15. 9. 2009, 18:07
jilly
(upraveno)
15. 9. 2009, 16:52