ŽLOUTKOVÉ VĚNEČKY
Potřebné ingredience
150 g hrubé mouky,
100 g másla
250 ml vody
4 vejce
špetka soli
KRÉM:
220 g másla
120g cukru krupice
2 žlotky
2 lžíce mléka
Postup přípravy
Vroucí vodu osolíme a rozpustíme v ní máslo.Přidáme mouku a mícháme na mírném plameni.Když se vytvoří hladká hustá hrouda,těsto necháme vychladnout.Průběžně ho propracováváme,aby se netvořil škraloup,pak postupně zašleháme vejce.Těsto třeme asi cca4 minuty.Těsto musí být hladké a lesklé.
Naplníme ho do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a stříkame na plech vyložený peč.papírem věněčky.Vložíme do trouby vyhřáté na 200 až 220stupňů.Po prudkém zapečení snížíme teplotu na 180 stupňů.
POZOR NESMÍME TROUBU OTEVÍRAT!!!Jinak nám nafouklé věněčky splasknou!
Ještě teplé věněčky rozkrojíme a vychladlé plníme krémem.
KRÉM
žloutky utřeme s cukrem přidáme mléko a zahřejeme,ale nevaříme.
Po vychladnutí ji zašleháme do utřeného másla.
Naplníme ho do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a stříkame na plech vyložený peč.papírem věněčky.Vložíme do trouby vyhřáté na 200 až 220stupňů.Po prudkém zapečení snížíme teplotu na 180 stupňů.
POZOR NESMÍME TROUBU OTEVÍRAT!!!Jinak nám nafouklé věněčky splasknou!
Ještě teplé věněčky rozkrojíme a vychladlé plníme krémem.
KRÉM
žloutky utřeme s cukrem přidáme mléko a zahřejeme,ale nevaříme.
Po vychladnutí ji zašleháme do utřeného másla.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé