Zobrazit přihlášovací formulář

Bowling - můj druhý potahovaný

0.0
Bowling - můj druhý potahovaný

Potřebné ingredience

Pro mého manžela k narozeninám. Líbil se a chutnal:o)) Byl výborný a řekla bych, že se mi povedl víc než první, ale opět mi do druhého dne tekl a to hned jak jsem ho potáhla marcipánem! Tak teď babo raď, kde dělám chybu:o((


Korpus: 250g hladké mouky, 240g cukru moučka, 4 vejce, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, prášek do pečiva, kakao
2x banány /může být i kompotované ovoce nebo co má kdo rád/, potravinářské barvy
Krém: půl litru mléka, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 3 vrchovaté lžíce polohrubý mouky /Za studena rozmíchat a uvařit, jako klasický pudink. Nechat pořádně vystydnout,škraloup,který se vytvoří, sundám./

Marcipán na potažení dortu: 400 g cukru moučky, 200 g polotučného sušeného mléka, 4 lžíce vody, pár kapek mandlového aroma, 2 lžíce kukuřičného sirupu nebo glukózy

Postup přípravy

Korpus dle Dáši /onasi/ Z bílků si ušleháme sníh. V druhé míse šleháme žloutky s cukrem, můžeme přidat i vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.
Nakonec v mícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme kakaem.
Do vymazané a vysypané dortové formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. NEMÍCHÁME!!! Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení takové letokruhy.
Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu. Pozor, těsto má někdy tendenci udělat uprostřed bouli, po upečení hned dort vyklopte, tím se srovná.

Připravíme si krém. 1a půl másla utřeme s 1-2 hrstky cukru (cukr záleží na Vás, jak hodně chcete mít krém sladký), postupně přidáváme pudink.

Korpusy rozřízneme a promažeme. Na první korpus dáme džem,ovoce v tomto případě banány, na druhý krém a opět ovoce. Korpus, který se dává na to, ze spoda namazat krémem, aby to lépe na ovoci drželo. Celýnamažeme krémem a dáme ztuhnout do lednice.

Když je dort řádně vychlazený potáhneme ho marcipánovou hmotou a dozdobíme.

Dobrou chuť.

Původně byl dort s tou "kuželkou" ukazující dlouhý nos, ale nějak se mi nelíbila a tak jsem ji snědla:o)) Ale když jsem ji potom ukazovala manželovi na fotce tak prý jsem jí tam měla nechat, prý se mu líbila:o))

Stále ještě s potvůrkou podivnou....:o))

Pohled z vrchu...bez potvůrky:o))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

martik72 12. 5. 2009, 9:53
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Drginka 11. 5. 2009, 16:07
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o)
Ilonáček 11. 5. 2009, 14:39
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Zrušený účet 11. 5. 2009, 14:00
Andy, to je moc moc moc vydařený dort (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie