Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Plněné žampiony na pórku zapečené se šlehačkou a sýrem

0.0
Plněné žampiony na pórku zapečené se šlehačkou a sýrem

Potřebné ingredience

cca 12 větších žampionů - podle počtu strávníků, 2 až 3 rohlíky, něbo plátky veky,bagety - jakékoliv bílé pečivo (namočit do mléka než si připravíme žampiony), 1 až 2 vajíčka, špek, šunka (nebo i kuřecí maso co zbylo z pečeného kuřete z předchozího dne,nebo kousek uzeného, fantazii se meze nekladou :-)), 1 pórek, cibule, 15 až 20 dkg tvrdého sýra, sůl, bylinková sůl, muškátový květ, pažitka nebo zelená petrželka, 1 smetana ke šlehání.

Postup přípravy

do zapékací mísy dáme na dno pokrájený pórek, žampiony si očistíme, odkrojíme nohy a trochu vydlabeme aby vznikla mistička, takto připravené žampiony naskládáme na pórek, posypeme solí. Špek nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět, na to dáme osmahnout nakrájenou cibulku a na kousky pokrájené nožičky žampionů a přidáme šunku nebo zvolené maso a společně osmažíme. Tuto směs dáme do mísy, přidáme namočenou housku, celá vajíčka, nasekanou petrželku, bylinkovou sůl, muškátový květ a pěkně promícháme, pokud jsme daly moc mléka přidáme housku nebo i trochu strouhanky. Touto směsí naplníme žampiony, děláme pěkné kopečky, aby v žampionech bylo nádivky dost, to celé zasypeme hustě nastrouhaným sýrem, sýr vrstvíme hlavně na žampiony a zalejeme šlehačkou, troubu jsme si rozehřály na cca 200 st., vložíme a pečeme asi 25 až 30 minut, až sýr pěkně zezlátne - viz. foto. Podáváme s hranolkama a tatarkou, je to výborný, mňam :-)
Dobrou chuť přeje Pája :-)

takto to vypadá po vytažení z trouby. Uprostřed je jedno plněné rajče, zbyla mi nádivka,tak jsem prubla rajče.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kikina07 25. 1. 2012, 21:08
Děkuji za prima receptík (Y)opravdu mňamka (F)
Renča4 26. 5. 2007, 12:42
Pájo, dneska jsme měli tuhle Vaši dobrrrrrůtečku, děkuji za bezva receptík. Je to vážně mňamka (Y) (Y) (Y) (L). Renata
Pája22 26. 5. 2007, 13:39
@Renča4 Renatko díky za pochvalu, jsem ráda že Vám chutnalo :-$ :-$ :-$
Marcela 1980 19. 4. 2007, 13:26
Urcite mnamozni i bez toho masa (Y)
Pája22 19. 4. 2007, 13:33
@Marcela 1980 Marcelko to je fakt, to maso tam ani být nemusí a místo hranolků na přílohu se může dát teplá zelenina, teď to jdu chystat manželovi a k tomu česnekový dresink z kysané smetany místo tatarky (kysaná smetana, bylinkové máslo a utřený česnek) :-) :-) :-)
Pája22 19. 4. 2007, 13:20
Renčo fakt je to moc dobrý a příprava sice vypadá složitě, ale netrvala dýl než půl hodinky :-)
Renča4 19. 4. 2007, 13:18
Pájo, vypadá to mňamňovatě, to musím vyzkoušet (PL) (clamp) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie