Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Mašinka Tomáš pro Domíska-jedno pečení a máte na 2 oslavy-Postup

0.0
Mašinka Tomáš pro Domíska-jedno pečení a máte na 2 oslavy-Postup

Potřebné ingredience

PŘÍSADY na základní velikost korpusu (cca 26 cm v průměru):
Recept je od Ariell:
5 celých vajec
270 g cukru krupice
320 g polohrubé mouky
1,5-2 dcl oleje a stejné množství vlažné vody (upravíme podle velikosti vajec - když jsou menší, dáme tekutin více)
1 prášek do pečiva

ZMĚNY PŘÍCHUTÍ:
- na kakaový korpus dám 300 g mouky a 20 g kvalitního tmavého kakaa;
Na potažení K2(příště raději ale WI), gelové barvy od Wiltonu, nebo jiné...
to černé a červené jsou takové ty jahodové a pendrekové šnůrky

Postup přípravy

U obrázků:

Napřed jsem si upekla 2 korpusy, jeden světlý a jeden tmavý, ihned jsem je teplé překlopila a zatížila, aby se vyrovnaly. Připravila jsem si sušenky na kola... Ten zbytek co byl na pečícím papíře, jsem si stěrkou stáhla a nechala na punčovinu.

Recept na korpus je od Ariellky a je moc dobrý!
PŘÍSADY na základní velikost korpusu (cca 26 cm v průměru):
5 celých vajec
270 g cukru krupice
320 g polohrubé mouky
1,5-2 dcl oleje a stejné množství vlažné vody (upravíme podle velikosti vajec - když jsou menší, dáme tekutin více)
1 prášek do pečiva

POSTUP
Vejce ušleháme do pěny, přidáme olej a potom vlažnou vodu. Chvilku šleháme, potom vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Potom už jen pečeme ve středně vyhřáté troubě, na cca 150 stupňů - raději pomaleji.

ZMĚNY PŘÍCHUTÍ:
- na kakaový korpus dám 300 g mouky a 20 g kvalitního tmavého kakaa;

Potom jsem si vyřezala první korpus, přesně tak, jak psala Radka Z.(ajoun), tímto jií děkui za skvělý postup!
Vyřezané díly jsem si dala na druhý korpus a podle toho uřízla i ty další díly.

Vychytávka!!
Poté mě napadlo, že bude ještě jedna oslava a musela bych znova péct 2 korpusy a vyřezávat, tak jsem je jednoduše ty vyřezané díly rozřízla, aby bylo na 2x, k přenášení jsem použila malé měkké prkýnko, vše zabalila do fólie a dala do mrazáku.

Tady připraveno do mrazáku, zbyle odřezky, se také hodí k formování prostoru pro uhlí...

Takhle jsem si to zkusila seskládat ještě před promazáním....

Poté jsem na sebe naskládala podvozek, promazala a stejně tak horní díl vše promazala a dal jsem na tenko nakrájené jahody

Poté pomazala i venkovní strany, aby marcipán držel

Pak začalo potahování a asi nejhorší část:-( dřívější dort jsem potahovala z těch pěnových bonbónů, protože mi to moc nechutnalo, tak jsem zvolila teď K2, no musím říct, že jsem si nadávala, že jsem nezůstala u té první verze, ta K2 se vůbec nedala rozválet tak na tenko, porád se trhala a když už jsem ji nanesla, tak při úpravě mašinky jsem jí vždy nechtem lehce někde propíhla a to je nemám dlouhý:-(. Takže příště zainvestuji do WI, jsem rozhodlá.

Pak jsem si vymodelovala obličejík, komíny

Poté jsem si vzala sušenky pomazala krémem a měla jsem takové plastové kolečka od nějaké mašinky, to jsem obtiska do vyváleného marcipánu a vyřízla skleničkou, přiložila na sušenku a obalila:-)

S oslavencem,byl moc nadšený!

Jede do dáli.....

Pohled shora

a už se do něj kluci pustili:-)

detail řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lennysska 25. 9. 2010, 12:36
Dobrý den, mohu se prosím zeptat, kde najdu postup na vyřezání od Radka Z.(ajoun). Díky Lenka
KatkaH. 22. 5. 2009, 13:10
Moc pěkná mašinka (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp).
gucci envy 22. 5. 2009, 14:25
@KatkaH. Děkuji moc, není dokonalý, ta K2 se mi neskutečně trhala, ale účel splnil :-)) L.
Mmyška 22. 5. 2009, 12:46
Luci nádherný Tomáš,je vidět že je s lásky dělaný,mooc se povedl a ty zářící dětské oči,nádhera (clamp) (clamp) (Y) (Y) |:o)
gucci envy 22. 5. 2009, 14:13
@Mmyška Dani, je to přesně tak, jen kvůli těm očičkám to stojí za to!!!! Děkuji moc!
Zrušený účet 22. 5. 2009, 8:27
Skvělááááá mašinka (clamp) (clamp) (clamp)
gucci envy 22. 5. 2009, 11:44
@ Děkuji moc, dělala jsem ji poprvé a asi naposled :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie