Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Výborný nekynutý knedlík, co se nikdy nerozvaří

Výborný nekynutý knedlík, co se nikdy nerozvaří

Potřebné ingredience

5 ks rohlíků, 2 hrnky hrubé mouky, 1 lžička soli, petržel, 4 vejce, 2 hrnky mléka, máslo na vymazání hrnků

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na drobnější kostky a necháme je mírně zaschnout, pokud chvátáme, můžeme je na chvilinku strčit na plech do trouby. Mouku smícháme s mlékem a žloutky, sekanou…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Maďarské (Tündinčiny) kapustové závitky s masem, rýží a zakysanou smetanou.

Maďarské (Tündinčiny) kapustové závitky s masem, rýží…

Potřebné ingredience

Kapusta, mleté maso cca 1 kg, rýže 300-400g, cibule, paprika, mletá paprika, sůl, pepř, čili koření, protlak (spíše rajčatová šťáva), zakysaná smetana.

Postup přípravy

Kapustu rozebereme, dáme spařit na cca 1 minutu, tvrdší žílu odřízneme.
V kastrůlku si osmahneme cibulku, papriku na kousky a ke konci mletou papriku.
V míse zamícháme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Hitparáda letošního vánočního cukroví - mrkvové cukroví

Hitparáda letošního vánočního cukroví - mrkvové cukroví

Potřebné ingredience

Mrkvové cukroví 350 g polohrubé mouky, 150 g na jemno nastrouhané mrkve, 250 g másla a 1/2 prášku do pečiva. Moučkový a vanilkový cukr na obalení. Případně skořicový.

Postup přípravy

NIKDY bych nevěřila, že toto bude favoritem na první příčky hitparády vánočního cukroví. Opak je pravdou, jsem ráda, že jsem se neodradila názvem:-) Rychlé, super se s nim pracuje…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Výborné pomerančovo-skořicové lepítko a pojítko na cukroví- dodá mu skvělý šmrnc!

Výborné pomerančovo-skořicové lepítko a pojítko na…

Potřebné ingredience

112g třtinového cukru (nebo cukr krupice) šťávu z jednoho pomeranče naředěnou do 150ml vodou 1 lžičku mleté skořice ořechy

Postup přípravy

Na plotně v hrnci smíchejte cukr a pomerančovou šťávu, nechte úplně rozpustit. Pak přiveďte rychle do varu, nemíchejte a nechte teplotu směsi dosáhnou 120°C. Pak odstavte a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skořicové míčky s Nutelou

Skořicové míčky s Nutelou

Potřebné ingredience

Skořicové míčky..\r\nRozpočet na 20 ks\r\npůlka čerstvého droždí\r\n200 ml vlažného mléka\r\n400 g pol.mouky\r\n75 g cukru\r\n100 g změklého másla\r\n1 velké vejce, 1/4 lžičky soli\r\n\r\nNa Náplň:\r\n100 g změklého másla, \r\n4 lžíce cukru\r\n2 lžičky skoříce\r\nNa potření 1 žloutek

Postup přípravy

1. Droždí rozdrolíme a smícháme s mlékem.\r\n2. Z kvásku, mouky, cukru, másla, vejce a soli uhněteme hladké těsto. Prřikryjeme a necháme na teplém místě přibližně 45 minut kynout.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Domácí Ovesná instantní kaše, výborná aneb jak (nejen) do dětí dostat něco zdravého

Domácí Ovesná instantní kaše, výborná aneb jak (nejen)…

Potřebné ingredience

Budete potřebovat: 250 g jemných ovesných vloček (jsou mírně drcené) 100 g sušeného mléka (může být i trochu méně, pokud vám nevadí vodnatější, v případě, kdy pouze zalijete vodou) 65 g třtinového cukru (nebo můžete dát i méně, případně ho vynechat úplně a pak až na talíři dochutit, jak každý chce) 50 g sušeného ovoce trochu oleje případně můžete obměnit sušenými jablky, skořicí, kakaem, ...

Postup přípravy

Domácí instantní ovesná kaše

Rychlá a výborná varianta zdravého pokrmu:-) Aneb jak (nejen) do dětí dostat něco užitečného. Líbí se mi na tom, že nic nemusím zdlouhavě…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Luxusní - Krémová květáková polévka bez jíšky

Luxusní - Krémová květáková polévka bez jíšky

Potřebné ingredience

Hlava květáčku, sůl, pepř, smetana 1/4 l, žloutek, mléko 1 dl, tavený sýr, nebo parmazán, muškátový oříšek, vaječné drobení, smetana, žloutek, jarní cibulka

Postup přípravy

Růžičky květáku rozebereme, a vaříme v osolené vodě. Rozmačkáme šťouchadlem. V posledních minutách přidáme i vaječné drobení a uvaříme do měkka. Přidáme asi 1 dl mléka, ochutíme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rychlý a poměrně zdravý pribináček

Rychlý a poměrně zdravý pribináček

Potřebné ingredience

2 - 4 lžic cukr moučka (nemusí být, pokud dáte sladké ovoce), 250 ml smetana ke šlehání,  jakékoli ovoce, dala jsem ostružiny, 1 balíče kvanilkový cukr, 250 g měkký tvaroh

Postup přípravy

Do misky dáme tvaroh, přilijeme šlehačku, přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr podle chuti.

Šlehačem chvíli šleháme na nejvyšší rychlost, až směs zhoustne a dostane…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč s vanilkou a zakysanou smetanou

Jablkový koláč s vanilkou a zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

listové těsto 10 ks středně velkých letních jablek (nebo i jiných, ale ty bych oloupala) 2 balíčky skořicového cukru 200 ml kysané smetany 2 čerstvá vejce 1 lžíce třtinového cukru (kdo má raději sladší, dá více) 1 vanilkový lusk nebo pár kapek vanilkové esence

Postup přípravy

způsob přípravy:\r\n\r\nKoláčovou formu vyložíme papírem na pečení a vyplníme ji tence vyváleným listovým těstem. Těsto na několika místech propícháme a hustě poklademe…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pravá jihočeská kulajda

Pravá jihočeská kulajda

Potřebné ingredience

hrst čerstvých hub (hřiby, křemenáče, lišky) 6 větších brambor špetka kmínu nové koření černý pepř (po třech kuličkách) 2 bobkové listy hrnek smetany (hustá kysaná je do kulajdy jako dělaná) hladké mouky na 2 lžíce 1 až 2 lžíce octa 4 čerstvá vejce sekaný kopr nesmí chybět (čerstvý, sušený, mražený)

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky, nebo dáme sušené, které předem namočíme ve vodě. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky a společně s houbami povaříme v…

Zobrazit více...

Kategorie