Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Výborný nekynutý knedlík, co se nikdy nerozvaří

0.0
Výborný nekynutý knedlík, co se nikdy nerozvaří

Potřebné ingredience

5 ks rohlíků, 2 hrnky hrubé mouky, 1 lžička soli, petržel, 4 vejce, 2 hrnky mléka, máslo na vymazání hrnků

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na drobnější kostky a necháme je mírně zaschnout, pokud chvátáme, můžeme je na chvilinku strčit na plech do trouby. Mouku smícháme s mlékem a žloutky, sekanou petrželkou a osolíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do připraveného těsta vmícháme rohlíkové kostičky, zlehka zapracujeme bílkový sníh a naplníme tímto knedlíkovým těstem připravené hrnečky. Ty by měly být rovného tvaru a dobře vymazané máslem. Naplníme je do 2/3 a vložíme do hrnce s vodou. Vody by mělo být asi tak do poloviny výšky hrnečku, ne víc!. Počkáme až se voda začne vařit a potom hrnec přikryjeme pokličkou. Vaříme bezmála 30 minut. Nevaříme zprudka, voda se má držet na bodu varu. Záleží na velikosti hrnečků, ale při použití čtvrtlitrového hrnku je knedlík hotov za 27 minut. Hrnec odstavíme mimo plotnu a necháme ještě cca 3 minutky stát v hrnci (knedlíky jdou potom lépe vyklopit). Nožem lehce objedeme po celém obvodu uvařeného knedlíčku a snadno ho vyloupneme z hrnku ven. Když dobře vymažeme máslem, nemáme s tím nejmenší problém. Potom krájíme klasickým způsobem na plátky (režnou nití, nožem, kráječem).

knedlíky se vaří

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jonáš7 15. 12. 2013, 19:31
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie