(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Výborný kmínový chleba

Potřebné ingredience
370 ml vody, 1 PL oleje,1/2 PL octa, 1/2 kostky kvasnic, 1 CL cukru, 2 CL soli, 400 g hl.mouky, 150g chlebové směsi (já kupuju Lidl), 100g chlebová pšeničná, PL kmínu,
Postup přípravy
Suroviny jsem dala do pekárny ve stejném postupu, jako jsou napsané. Cukr s kvasnicema na jednu stranu a na druhou stranu pekárny sůl. Pekla jsem tentokrát v pekárně na střední kůrku a program pečení 3,5 hodiny.
Jestli pečete bez pekárny, tak nejdříve udělat kvásek z kvasnic, cukru, trošku mouky a potom vypracovat i s ostatními surovinami vláčné těsto, které necháte min. 60 min kynout. Nejlepší na kynutí je dát mísu do sáčku. Pak vypracovat šišku, tu nechat zase min 40 min kynout přikrytou utěrkou a potom dát péct do trouby.
Nejprve 15 minut na maximum trouby a potom stáhnout na 110 stupňů, nechat 15 minut a posledních 10 minut zase na maximum.
Pokud máte rádi hodně krupavý, potírat vodou se solí jenom jednou, když snižuji teplotu na 110 stupňů. Pokud chcete měkčí kůrku, tak ještě jednou před konečným zvýšením teploty na maximum.
POZOR: s vykynutým těstem pracovat opatrně a nebouchat s plechem, jinak chleba nevyskočí nahoru ale rozleje se do stran.
CL = čajová lžička
PL = polévková lžíce
Jestli pečete bez pekárny, tak nejdříve udělat kvásek z kvasnic, cukru, trošku mouky a potom vypracovat i s ostatními surovinami vláčné těsto, které necháte min. 60 min kynout. Nejlepší na kynutí je dát mísu do sáčku. Pak vypracovat šišku, tu nechat zase min 40 min kynout přikrytou utěrkou a potom dát péct do trouby.
Nejprve 15 minut na maximum trouby a potom stáhnout na 110 stupňů, nechat 15 minut a posledních 10 minut zase na maximum.
Pokud máte rádi hodně krupavý, potírat vodou se solí jenom jednou, když snižuji teplotu na 110 stupňů. Pokud chcete měkčí kůrku, tak ještě jednou před konečným zvýšením teploty na maximum.
POZOR: s vykynutým těstem pracovat opatrně a nebouchat s plechem, jinak chleba nevyskočí nahoru ale rozleje se do stran.
CL = čajová lžička
PL = polévková lžíce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé