Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Bylinkový chléb

0.0
Bylinkový chléb

Potřebné ingredience

(dávka na 2 bochníky)


1 kostku droždí NOLI 42 g

300 g hladké žitné mouky

300 g celozrnné pšeničné mouky

50 ml oleje

250 ml vody

1 lžíci soli

4 lžíce bylinek (cibulová nať, kopr, bazalka,
pažitka, estragon)

Doba přípravy: cca 20 minut (mimo kynutí a pečení)

Postup přípravy

1. Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek.
2. Tento kvásek vlijeme do mouky se solí a olejem, vypracujeme polotuhé těsto a necháme přikryté vykynout asi hodinu.
3. Vmícháme nastříhané bylinky, těsto rozdělíme na dva díly a prohnětením vytvarujeme bochánky nebo veky, které dáme na vymazaný plech. Necháme hodinu kynout, potřeme vlažnou vodou a nožem jemně nakrojíme povrch chleba.
4. Bochníky chleba vložíme do horké trouby. Pečeme při teplotě 220 oC asi 20 minut, dalších 25 minut při snížené teplotě asi 1800C a během pečení 2x potřeme vodou. Po vytažení z trouby bochník lehce poprášíme moukou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie