výborný celozrnný chléb

Potřebné ingredience
150 g pšeničných vloček , 45 g lněného semínka, 500 g polohrubé mouky( možno i hladkou), 125 g celozrnné mouky ( používám grahamovou a nebo žitnou ze zdravé výživy ), 60 g slunečnicových semínek, 20 g soli , pytlík sušeného droždí ( 10 g ), mléko na potření chleba před pečením+pšeničné vločky na ozdobu,
Postup přípravy

vločky a lněná semínka smícháme,zalijeme 350 ml vlažné vody a přikryjeme poklicí,necháme 30 min proležet ( aby vše krásně změklo )

ve druhé misce smícháme zbytek surovin

suché suroviny vmícháme do směsi vloček a semen, přidáme vlažnou vodu ( asi 3/4 hrnku ) , zpracujeme v měkké , nelepivé těsto a necháme 1-1,5 hod kynout přikryté utěrkou.

chleba dáme na pečící papír , kterým jsme vyložili pekáč z varného skla a necháme ještě asi 30 min kynout

před tím,než dáme chléb péct,potřeme ho mlékem a posypeme vločkami dáme si rozehřát troubu ( mám horkovzdušnou ) na 230 ´C ( přikryjeme alobalem ) -pečeme asi 10 min,pak stáhneme teplotu na 200´C a pečeme 20-25 min, sundáme alobal a pečeme ještě asi 10 mi, jak kdo má rád kůrčíčku

upečený chléb

vyklopit a stáhnout papír

hotovo a necháme na mřížce vychladnout :-))))) , až ho ochutnáte,už nebudete celozrnný chléb kupovat

nová pekárna

a stejný chléb pečený v domácí pekárně
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
















