Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

výborný celozrnný chléb

0.0
výborný celozrnný chléb

Potřebné ingredience

150 g pšeničných vloček , 45 g lněného semínka, 500 g polohrubé mouky( možno i hladkou), 125 g celozrnné mouky ( používám grahamovou a nebo žitnou ze zdravé výživy ), 60 g slunečnicových semínek, 20 g soli , pytlík sušeného droždí ( 10 g ), mléko na potření chleba před pečením+pšeničné vločky na ozdobu,

Postup přípravy

postup při pečení v domácí pekárně : ubereme trochu vody z původního receptu, aby nebyl chleba propadly : vločky a semínka namočíme do 330 ml vody, do pekárny pak dáme jen 200 ml, sůl, mouku, pak uděláme důlek do mouky, nasypeme sušené droždí a necháme mýchat asi minutu a přisypeme vločky+semínka.

vločky a lněná semínka smícháme,zalijeme 350 ml vlažné vody a přikryjeme poklicí,necháme 30 min proležet ( aby vše krásně změklo )

ve druhé misce smícháme zbytek surovin

suché suroviny vmícháme do směsi vloček a semen, přidáme vlažnou vodu ( asi 3/4 hrnku ) , zpracujeme v měkké , nelepivé těsto a necháme 1-1,5 hod kynout přikryté utěrkou.

chleba dáme na pečící papír , kterým jsme vyložili pekáč z varného skla a necháme ještě asi 30 min kynout

před tím,než dáme chléb péct,potřeme ho mlékem a posypeme vločkami dáme si rozehřát troubu ( mám horkovzdušnou ) na 230 ´C ( přikryjeme alobalem ) -pečeme asi 10 min,pak stáhneme teplotu na 200´C a pečeme 20-25 min, sundáme alobal a pečeme ještě asi 10 mi, jak kdo má rád kůrčíčku

upečený chléb

vyklopit a stáhnout papír

hotovo a necháme na mřížce vychladnout :-))))) , až ho ochutnáte,už nebudete celozrnný chléb kupovat

nová pekárna

a stejný chléb pečený v domácí pekárně

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ivik79 22. 12. 2010, 8:35
Už se nemůžu dočkat až mi Ježíšek donese pekárnu ,-)určitě chlebík vyzkouším (clamp)vypadá báječně (Y) (Y) (Y)
vevercak78 22. 1. 2010, 21:42
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
hheellaa 7. 1. 2010, 21:26
Dobrý večer Helčo, chystám se dietit ;-) a chlebík určo vyzkouším. Máte super i ostatní receptíky, takže ještě budu nakukovat :-$ Mějte se (hello), taky Helča
Helena3 8. 1. 2010, 14:02
@hheellaa Určitě Vám bude chleba chutnat, my už celozrnný vůbec nekupujeme |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie