Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Výborný chlebík

0.0
Výborný chlebík

Potřebné ingredience

1,5 kg chlebové mouky hladké pšeničné, 3 hrnky vlažné vody (3 x 3 dcl), 40 g kvasnic, 20 dkg brambor v syrovém stavu (jemně nastrouhat), 3 čaj. lžičky soli, 3 čaj. lžičky celého kmínu, 3 čaj. lžičky octa

Postup přípravy

Příprava kvásku: Do mísy dáme ½ kg mouky, mouku rozhrneme po okrajích, do středu rozdrobíme kvasnice a nalijeme 1 hrnek vlažné vody (3 dcl). Kvasnice rozmícháme s vodou a trochou mouky. Zbytkem mouky zahrneme kvásek.
Další postup:Čekáme až kvásek vykyne. Pak vlijeme 2 hrnky vody (6 dl), přidáme 3 lžičky soli, 3 lžičky kmínu, 3 lžičky octu a nastrouhané brambory. Důkladně promícháme. (Do těsta přidávám dle chuti slunečnicová a dýňová semínka) Postupně přidáváme mouku tak, aby těsto bylo tužší. Nakonec posypeme moukou a necháme vykynout. Těsto kyne asi hodinu. Poté vyhřejeme troubu asi na 250 stupňů celsia ( vrch i spodek) mřížku v troubě dáme dolů.Zatím vymažeme velký pekáč sádlem nebo vysypeme moukou.(tuk se lépe osvědčil) Těsto dáme do pekáče a potřeme vodou . Do těsta uděláme 3 – 4 díry prstem ( aby měla kudy unikat pára) a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 5 min. na 250°C, 10 min na 200 °C a asi 35 min. na 175°C. Asi 5 min. před koncem můžeme vypnout troubu a nechat chleba dojít v troubě.Když je chléb upečený vytáhneme ho z trouby, potřeme znovu vodou a necháme vychladnout.Na fotce je chlebík z poloviční dávky :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vera N 3. 5. 2012, 19:38
Tak ten musím vyzkoušet. (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie