(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Výborný chléb
Potřebné ingredience
3 hrnky hladké mouky(už jsem zkoušela i kombinovat s celozrnou),2 lžičky soli,2 lžičky sušeného droždí nebo třetinu kostky čerstvého - vše na sucho promíchat,přidat 1,5 hrnku vody.
Postup přípravy
Přidat 1,5 hrnku vody a lehce promíchatDělám radši hustější,protože nakynutím zřídne.Mísu přikryju poklicí a odložím.V původním receptu bylo uvedeno nechat kynout 18 hodin,ale stačí přes noc.Po nakynutí vyklopím těsto na dost pomoučený vál a párkrát překlopím.Opět posypu moukou,možno i celozrnou a přikryju na 1,5 hodiny utěrkou.Zapnu troubu,ve které mám hrnec(litina nebo sklo) asi na 220°C,po ohřátí opět těsto překlopím,hodím do hrnce a přiklopím poklicí. Peču asi 20min přiklopené a 20min odklopené.Z hrnce hned vyndám a nechám vychladnout.
Pokud bude zájem mám i odkaz na videopostup.
Pokud bude zájem mám i odkaz na videopostup.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Majti
(upraveno)
5. 1. 2011, 13:13
můžu poprosit taky o postup ? moc děkuji majti@seznam.cz
nahlásit

Jaruš53
(upraveno)
8. 1. 2009, 21:43
Fotečka by nebyla? Měla bych zájem o videopostup. Děkuji
jarmilka.vankova@seznam.cz


nahlásit
serbák
(upraveno)
8. 1. 2009, 18:52
Nevim, zda jsem tomu dobře rozuměla, to těsto dáte do toho hrnce, co hřejete v troubě? a hrnec je vymazaný? Díky.
nahlásit

alimraj1
(upraveno)
8. 1. 2009, 21:36
@serbák
Ano,rozuměla jste dobře - do hrnce,který se zahřeje zároveň s troubou.Nevymazává se a jde to nádherně vyklopit.
nahlásit