Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Jablkový koláč s vanilkou a zakysanou smetanou

0.0
Jablkový koláč s vanilkou a zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

listové těsto 10 ks středně velkých letních jablek (nebo i jiných, ale ty bych oloupala) 2 balíčky skořicového cukru 200 ml kysané smetany 2 čerstvá vejce 1 lžíce třtinového cukru (kdo má raději sladší, dá více) 1 vanilkový lusk nebo pár kapek vanilkové esence

Postup přípravy

způsob přípravy:

Koláčovou formu vyložíme papírem na pečení a vyplníme ji tence vyváleným listovým těstem. Těsto na několika místech propícháme a hustě poklademe pokrájenými neloupanými letními jablky. Povrch bohatě zasypeme skořicovým cukrem. Kysanou smetanu prošleháme s vejci a třtinovým cukrem. Smetanový krém ovoníme vanilkou a vlijeme na koláč. Krém lijeme zvolna do jednoho místa, nejlépe do středu koláče. Krém se rozteče pod jablky a svrchní vrstva jablek se skořicí nezůstane potopená. Oceníme to při pečení, kdy skořicový cukr na jablkách zkaramelizuje. Koláč vložíme do dobře vyhřáté trouby a při teplotě 180 °C pečeme cca 45 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

charee 3. 2. 2014, 13:06
Takže jednoduše mňam a fofr......díky málem na mne nezůstalo. (Y)
gonzar 11. 11. 2013, 20:14
(zajic) (zajic) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie