Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Maďarské (Tündinčiny) kapustové závitky s masem, rýží a zakysanou smetanou.

0.0
Maďarské (Tündinčiny) kapustové závitky s masem, rýží a zakysanou smetanou.

Potřebné ingredience

Kapusta, mleté maso cca 1 kg, rýže 300-400g, cibule, paprika, mletá paprika, sůl, pepř, čili koření, protlak (spíše rajčatová šťáva), zakysaná smetana.

Postup přípravy

Kapustu rozebereme, dáme spařit na cca 1 minutu, tvrdší žílu odřízneme.
V kastrůlku si osmahneme cibulku, papriku na kousky a ke konci mletou papriku.
V míse zamícháme mleté maso,rýži, sůl, pepř, trochu chili koření, dáme cibuli s paprikou do masa a promícháme. Dáme do kapustových listů a zavineme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou s rozmíchaným protlakem, já dávám z Lídlu 2x 500g. Musí být ponořené ve vodě. Děláme buďto v troubě, přikryté, cca 1,5 h a nebo vaříme cca 30 minut, vždy vyzkoušíme, aby byla rýže hotová. Při servírování dáme navrch zakysanou smetanu. Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mirisek21 19. 12. 2013, 17:26
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie