Narozeninový dort pro sestru Petrušku

Potřebné ingredience
Na korpus:
použila jsem stejné přísady, které mám v receptu na Velikonočního beránka:
1 dcl oleje
150g moučkového cukru
4 vejce
4 vanilkové pudingy
1 pr.do peč.
Na pařížský krém:
recept podle Kikiny1:
2 smetany na šlehání(30%)
2 čokoládky LEDOVÉ KAŠTANY
Marcipán:
sušené mléko
moučkový cukr
2 bílky
Postup přípravy
Krém: šlehačku spolu s čokoládkami svaříme, necháme vystydnout do druhého dne v ledničce a poté vyšleháme do pěny.
Korpus natřeme krémem, spojíme s druhým, potáhneme marcipánem a dozdobíme. Na každém je jakým způsobem. Mašlička je také z marcipánu, zdobení kupované v obchodě :o)
Marcipán si při přípravě dobarvím potravinářským barvivem.

Upečený korpus

připravený a vyšlehaný krém

Korpus natřu předem připraveným krémem.

Natřený korpus natřu krémem a přiklopíme druhým dílem

Zpracovaný marcipán rozválím na velkou placku...

...a potáhnu s ním dort

Dozdobím mašličkou ze zeleného marcipánu a ostatníma ozdůbkama :o)

dílko je dokonáno

Vrchol mého cukrářského umění :o)

a ještě detail na mašličku :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu































































