Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Narozeninový dort

0.0
Narozeninový dort

Potřebné ingredience

5 vajec, 5 lžic polohrubé mouky, 5 lžic cukru, 1 vanilkový cukr, lžička prášku do pečivaNa krém: 1/4 l mléka, 1 vanilkový pudink, cukr podle chuti, máslo, trochu rumu (nemusí být)Na ozdobu ovoce, čokoláda....

Postup přípravy

Oddělíme bílky od žloutků, bílky ušleháme s oběma cukry do husté lesklé pěny, přidáme žloutky a ještě chvíli šleháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a velmi lehce promícháme. Upečeme ve vymazané a vysypané formě. Po vychladnutí prokrojíme (třeba 2 x), pokapeme rumem ( pro malé oslavence vynecháme :o)), namažeme lehce džemem (zvolíme podle ovoce (jahodový k jahodám, meruňkový je výborný k ananasu apod)). Natřeme krémem, složíme na sebe a podle fantazie ozdobíme.

Na krém uvaříme hustý sladký pudink, který necháme vychladnout. Poté do něj (ne obráceně!!) pomalu zašleháváme změklé máslo. Nakonec můžeme přidat pár kapek rumu pro vůni. Od té doby, co dělám krém takhle, se mi nikdy nesrazil.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dandulee 8. 4. 2007, 9:57
Výborný (Y) (Y) (Y)Díky za recept,povedl se (L)
CELENKA 8. 2. 2007, 21:58
Teda Zdenko, je to nádhera na té fotce. A ta nádherná bílá, to je klam fotky nebo zdobíte něčím se sněhem? Určitě je vynikající a moc krásně vypadá. Jste šikulka. Lenka (clamp) (clamp) (clamp)
Zdenikv 8. 2. 2007, 22:03
@CELENKA Díky Lenko :-), krém byl nažloutlý, to je opravdu fotkou - v červenci bylo sluníčko. Ale nebylo to zas tak těžké, jsou tady vyfocené mnohem hezčí dorty :-). Zkuste, určitě i Vy budete mít úspěch. Z.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie