(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Bramborové noky se zelím a klobásou (kuřátkem) - zase rychlé a senzační jídlo!!!
Potřebné ingredience
***bramborové noky (1-2 balení po 500g) - můžete i vyrobit vlastní noky, ale nevím jestli se Vám s tím chce patlat***; ***klobásky 300-400g (my dáváme buď nějakou pikatnější čabajku, nebo něco na způsob maďarských klobás, jde i ostravská)***; ***1 velká sklenice sterilovaného zelí 660g (zase klidně můžete nakrouhat svoje čerstvé zelí a podusit, udělat si ho zvlášť)***; ***gulášové koření (nebo směs koření Argentina, či směs na grilované kuře atd.)***
Postup přípravy
nakrájíte klobásku na kolečka, na pánvi (nejlépe teflon) orestujeme zcela bez tuku, stejně pustí trochu omastku, po osmahnutí lehce do křupava, přidám dvě vrchovaté lžičky koření, pak přidáme scezené zelí, zase restujeme asi 10minut, aby zelíčko chytlo barvu, vedle v hrnci povaříme 3-5minut noky, scedíme a přidáme do pánve se směsí, dobře promícháme celou směs, po vypnutí ještě navrch můžete přidat plátek máslíčka pro vůni, není však podmínkou ;o)))
Celé je to hotové asi za 15-20minut, porce je cca pro 3-4 dospělé osoby z jednoho balení noků, a pro 4-6 lidí ze dvou balení noků.
::::::Přeji krásnou dobrou chuť a dejte mi zase vědět, jak Vám to chutnalo!::::::
PS: výborné je to také pokud místo klobásky dáte orestované kuřecí kousky, a pokud je to pro děti, můžete dát méně koření, nebo prostě jemnější koření.
Celé je to hotové asi za 15-20minut, porce je cca pro 3-4 dospělé osoby z jednoho balení noků, a pro 4-6 lidí ze dvou balení noků.
::::::Přeji krásnou dobrou chuť a dejte mi zase vědět, jak Vám to chutnalo!::::::
PS: výborné je to také pokud místo klobásky dáte orestované kuřecí kousky, a pokud je to pro děti, můžete dát méně koření, nebo prostě jemnější koření.
detail
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jananovazak
(upraveno)
4. 5. 2016, 19:26
DFYT
(upraveno)
4. 8. 2010, 14:42
Vendulko , děkujeme za dobrý, rychlý tip na obídek... Dělala jsem s kuřecím masem (klobásu my nepapáme) a pro příště musím méně kořenit a víc propláchnout zelí... Jinak mňamka !!
Radlík
(upraveno)
19. 6. 2009, 7:59
Měla jsem doma nočky a nevěděla , co s nimi . Tak jsem náhodně vybrala Váš receptík a musím říci, dobrá volba. Byla to neskutečná a hlavně rychlá mňamka .
vendinka
(upraveno)
15. 6. 2009, 1:35
holky uvařte si to, fakt je to moc dobrý a jednoduchý
Marci75
(upraveno)
28. 5. 2009, 14:21
Začaly se mi sbíhat sliny
backa
(upraveno)
28. 5. 2009, 14:19
Tohle miluju to je bašta,tohle všechno můžu
lumka
(upraveno)
27. 5. 2009, 21:23
Taky to dělám,ale ještě dávám kromě klobásky,ještě orestovanou anglickou na kostičky,milujeme toto jídlo a je výborné
vendinka
(upraveno)
27. 5. 2009, 22:22
@lumka
Ludi, vidíš to je taky dobrý nápad, určitě někdo rád toto vylepšení využije .............. jen už nám by se to zdálo příliš "tučné" manžel vůbec nejí anglickou ani bůček, prostě žádný maso na kterým vidí tuk