(recept
si oblíbilo 59 návštěvníků)
Těstoviny s citronem a bazalkou jako od Polraicha - naprosto nejlepší letní jídlo!!!

Potřebné ingredience
balení těstovin (nějaké dlouhé placaté, ideálně vaječné, ale nemusí být), 1 citron, trocha másla, menší naběračka kuřecího vývaru, lístky čerstvé bazalky, sůl, nastrouhaný sýr (parmazán nebo gran padano)
Postup přípravy
Je to strašně jednoduchý! Jako první dám podle návodu vařit těstoviny, citronovou kůru nastrouhám, citron zbavim bílých částí a dužinu nakrájim na malé kousky. Ty kousky pak nechám lehce opéct na pánvi na másle. přidám vývar a počkám, dokud nezačne probublávat. Pokud doma kuřecí vývar nemáte, tak tam nedávejte nic. Když jsou hotové těstoviny, přihodim je k tomu spolu s cca půlkou lístků bazalky, tu druhou přidám až do hotového) a zamíchám. Přisypu citronovou kůru, vypnu sporák a ještě jednou zamíchám. Na talíři posypu sýrem.
Všichni to milujeme a v letních horkách, jako byly v posledních pár dnech je to rychlé jídlo, u kterého se člověk nezapotí u sporáku a skvěle osvěží!
Všichni to milujeme a v letních horkách, jako byly v posledních pár dnech je to rychlé jídlo, u kterého se člověk nezapotí u sporáku a skvěle osvěží!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kymama
(upraveno)
15. 8. 2015, 14:26
Děkuji za recept, moc dobré, lehké i jednoduché na přípravu.
Dnes ve vedru jsme měli k obědu a pochutnali jsme si, jen jsem neměla čerstvou bazalku, tak jsem dala čerstvý tymián ze zahrádky a také moc dobrá kombinace


nahlásit
marketalinda
(upraveno)
11. 8. 2015, 13:06
Moc dobrý

nahlásit
oliva1
(upraveno)
24. 7. 2014, 17:24



nahlásit
tetakniha
(upraveno)
13. 7. 2014, 20:15
Těstoviny miluji, tento recept určitě vyzkouším

nahlásit

Lucy Ash
(upraveno)
21. 5. 2013, 22:19
Už je zase nějak dusno, myslím, že zítra se opět budou hodit

nahlásit

marcelau
(upraveno)
24. 8. 2012, 13:56
zkusím, uže se těším

nahlásit

Lucie-Anna
(upraveno)
24. 8. 2012, 11:26
Vypadá to zajímavě - nejím maso, takže myslíte, že místo kuřecího vývaru dát třeba zeleninový nebo to nechat jen na másle opražit a nedusit v žádné tekutině? Není mi zcela jasné, jestli to má být jakoby omáčka nebo jen opečený citrónový sósek...
nahlásit

Lucy Ash
(upraveno)
24. 8. 2012, 12:28
@Lucie-Anna
Radši nic než jiný. Stačí ty citronové kousky trochu potrápit na másle (nemusí to být moc, ony samy pustí šťávu, která těm těstovinám dá tu svěží chuť). Když nebudete dávat vývar, dejte si těstoviny vařit o chvilku dřív, ať je tam můžete hodit hned jakmile trochu potrápíte ty citróny a ony pustí do másla šťávu.
nahlásit

Lucie-Anna
(upraveno)
24. 8. 2012, 14:23
@Lucy Ash
Díky za radu, určitě brzy vyzkouším!
nahlásit
hheellaa
(upraveno)
24. 8. 2012, 11:24
Zůstala jsem dnes sama doma, tak už vím, co budu obědvat

nahlásit
wWendy
(upraveno)
24. 8. 2012, 11:16
taky dělám a je to moc dobré

nahlásit