Zobrazit přihlášovací formulář

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbilo 519 návštěvníků)

Obložený, zapečený chlebík, velká bašta !!!

0.0
Obložený, zapečený chlebík, velká bašta !!!

Potřebné ingredience

1 bochník chleba (já použila 1/2 Šumavy), máslo (asi tak 125g), 4 stroužky česneku, sůl, pepř, salámek ( je jedno jestli měkký a nebo suchý), tvrdý sýr, vajíčko, cibule a zelenina podle chuti (já používám rajčata a papriku)

Postup přípravy

Chléb rozdělte na tenké plátky, asi tak 1,5cm, co nejvíc dolů, ale chlebík neproříznout, musí zůstat pohromadě. Na másle orestujte česnek a přidejte sůl, pepř a poté nechte vychladnout. Když máslo s česnekem vychladne, potřete z obou stran všechny krajíce. Poté mezi krajíce naskládejte vše co máte připravené a co Vám šmakuje. Sýr můžete dát na plátky, já ho vždy nastrouhám a smíchám s vajíčkem, máme to tak radši, sýr se tahle všude lépe dostane a nádherně se vypeče, vajíčko podle množství sýru, někdy dám i dvě (ale také nemusí být vůbec). Povrch chlebíku potřu ještě směsí másla s česnekem.
Poté chlebík zabalíme do alobalu, dáme na plech a šup s ním do trouby. Pečeme tak na 200 asi 20 minut, poté chlebík rozbalíme a ještě dopečeme (asi tak 10 minut), musí mít křupavou kůrku.
Po upečení rozřezejte na plátky.
Je to opravdová bašta a hlavně tam můžete dát téměř cokoliv a dělat ho pokaždé jinak a plátky můžete přizpůsobit chuti všech členů rodinky.
Přejeme dobrou chuť.

Chléb před pečením.

Zabalený v alobalu.

A už je hotovo :o)
Nechte si chutnat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

anklbenc 27. 4. 2021, 17:14
určitě připravým svým devýti vnoučatům!!!!!!!!!! (velikonoce9)
Nadys 12. 5. 2017, 15:55
(F)
gabb 11. 4. 2016, 19:47
(Y) (Y) (Y)
novackova 31. 1. 2014, 13:57
(Y) (Y) (Y) (F)
Káťa V. 31. 1. 2014, 13:29
dělala jsem chlebík k večeři a je supr,děti si daly objednávku na další (Y)
uty.l 7. 1. 2013, 20:54
Nadi fakt mnamka (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
P.A.V.L.A 13. 9. 2012, 18:14
Super večeře (clamp) (clamp) (clamp).
LuM 2. 9. 2012, 19:11
dělala jsem pro návštěvu a všichni mlaskali (zajic) (clamp)
maxicek09 9. 4. 2011, 9:43
:-o (Y)
paluš 31. 3. 2011, 8:02
....včera večer jsem zkoušela a je (Y) supr...... (clamp) (clamp)
Moňďa 20. 12. 2010, 9:50
(clamp) (clamp) (clamp)dělala jsem ho už dvakrát je to opravdu mňamka (Y) (Y) (Y)rodinka se potom může utlouct ,-) díky za receptík (F) (F) (F)
lussis 12. 12. 2010, 15:52
Nadi chválím, je to výborné! Dělala jsem už 2x, ale příště bych zkusila chlebík normálně nakrájet, obložit a vyskládat na peč.papír, špatně se mi to potom krájelo, ono i podle kvality chleba, z některého pak odpadávají ty kůrky a měla jsem z toho cucky, takže radši asi tak. (Y) (Y) (Y)
magick 17. 6. 2010, 20:15
určitě udělám,jen malý dotaz jak krájet,příčně? :-)
Monanta 19. 5. 2010, 19:18
Tak to mám opravdu velikou radost (radost) (radost)Jsem ráda že jsem mohla inspirovat (Y) (Y) (Y)
Brla 15. 5. 2010, 22:15
Nadi super návod na super papinku takové recepty jsou nejlepší právě tyhle suroviny máme stále v lednici a čas od času bohužel skončí u psa v misce neboť se buď zkazí nebo nesní takže Hanzíku od teďka budeš mít jenom granule díky díky (L) (L) (L) (L)
Brla 14. 5. 2010, 13:40
teda určitě zkusím díííííky za tip (Y) (Y) (Y) (Y)
Barčáci 12. 5. 2010, 12:08
Milá Nadi (F) (F) (F) chlebík jsem dělala již poněkolikáté a vždy je to ohromná bašta (zajic). Všem doporučuji vyzkoušet :-). Děkuji za receptík (F) (F) (F). (L) (L) (L)
LEILI 9. 3. 2010, 17:39
(Y) (Y) (Y) ^o)díky za fajn recept teď jsme dobaštili ,-) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?album=129237 (L)
poppysek 14. 1. 2010, 19:50
Paní Naďo, i my jsme vyzkoušeli a moc nám chutnalo. (L) Vynikající, s tím máslem a česnekem, no super... Podělili jsme i sousedy, bylo toho dost a syté. Super! (radost) Děkujem (F)
silvanek 18. 11. 2009, 21:12
Dobrý večer, chci se jen zeptat , jak to pak krájíte *-) Podélně nebo zešikma *-) Díky moc...jinač určitě vyzkouším Silvie
Monanta 19. 11. 2009, 8:13
@silvanek Dobrý den, krájí se to přesně v těch řezech, jen ho vlastně dokrojíte dole a baštíte (hotdog) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie