(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
špenátová roláda
Potřebné ingredience
balíček mraženého špenátu, 3 žloutky a z bílků sníh, 120g polohrubé mouky, česnek dle chuti, lžíce oleje, sůl. Na náplň: 125 g povoleného másla, měkký tavený sýr (dávala jsem 4 trojúhelníčky), 3 uvařená vejce , cibule, sůl, salám, kukuřice - kdo má co rád - udělat prostě takovou pomazánku
Postup přípravy
Inspirace od Tatjana L. (backa) ID 45446 a fakt je super. Udělala jsem jednu a musela jsem dodělávat druhou, abych mohla vůbec vzít našim ochutnat.
Do rozmrazeného špenátu dáme 3 žloutky, sůl, lžíci oleje, prolisovaný česnek a 120g polohrubé mouky. Do tého hmoty opatrně vmícháme sníh z bílků. Tuto hmotu nalijeme na pečící papír a dáme péct - trvá to chvilku.
Suroviny na náplň smícháme dohromady.
Upečenou roládu jsem hned po vytažení z trouby smotala přes mokrou utěrku a nechala tak vychladnout. Pak jsem jí znovu rozbalila, potřela náplní, smotala a dala do lednice, aby nápln zatuhla.
Dobrou chut, je fakt dobrá.
Do rozmrazeného špenátu dáme 3 žloutky, sůl, lžíci oleje, prolisovaný česnek a 120g polohrubé mouky. Do tého hmoty opatrně vmícháme sníh z bílků. Tuto hmotu nalijeme na pečící papír a dáme péct - trvá to chvilku.
Suroviny na náplň smícháme dohromady.
Upečenou roládu jsem hned po vytažení z trouby smotala přes mokrou utěrku a nechala tak vychladnout. Pak jsem jí znovu rozbalila, potřela náplní, smotala a dala do lednice, aby nápln zatuhla.
Dobrou chut, je fakt dobrá.
těsto připravené k pečení
jeden detail - barva nic moc :-)
na upečenou a vychladlou roládu dáme náplň
po celé ploše rozetřeme
zabalíme a dáme chladit
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
oliva1
(upraveno)
12. 2. 2010, 8:58
Vypadá to dobře
týnaxxx
(upraveno)
23. 6. 2009, 6:58
marbrix
(upraveno)
6. 6. 2009, 17:01
špenát nemusím,ale ta roláda vypadá skvěle
Ilonáček
(upraveno)
31. 5. 2009, 15:12