Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Jakékoli rizoto

0.0
Jakékoli rizoto

Potřebné ingredience

slunečnicový olej, cibule, rýže, sůl, podravka, zelenina či maso dle chuti, sýr

Postup přípravy

V hrnci rozpálíme olej, zpěníme na něm cibulku pokrájenou na kostičky, přidáme zvolenou zeleninu (já nejčastěji používám hrášek a mrkev - nebo houby) a lehce osmažíme. Přidáme rýži - velkou hrst na osobu - a také osmažíme za stálého míchání cca 2 - 4 minuty. Zalijeme horkou vodou (vývar je lepší, ale ten nebývá k dispozici) aby byla rýže jen potopená, přisolíme a přidáme lžičku podravky (ne,pokud zalijeme vývarem). Za občasného míchání necháme vařit, až se voda vyvaří, přidáme další, dokud není rýže měkká a voda vyvařená. Je to fakt super - podle italů. Sypeme sýrem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jeny 8. 8. 2007, 12:01
Výborná ňamka (Y) a za půl hodinky hotový oběd :-) no prostě super |:o) U nás se po rizotu jen zaprášilo :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie