Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

BROSKVOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOVÝM KRÉMEM A ŠLEHAČKOU

0.0
BROSKVOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOVÝM KRÉMEM A ŠLEHAČKOU

Potřebné ingredience

Korpus podle Libuše M. (galli) ID 23782 :
4 vejce,
180 g cukru krupice,
1 vanilinový cukr,
150 ml oleje,
150 ml vlažné vody,
250 g polohrubé mouky,
3/4 kypřícího prášku do pečiva***

Krém:
0,5 l mléka,
2 čokoládové pudinkové prášky,
50 g cukru,
125 g másla,
125 g Hery,
100 g čokolády na vaření,
3 lžíce rumu (odměřit a nechat bokem, aby získal pokojovou teplotu, jinak by se mohl krém srazit) ****

Ostatní:
2 smetany ke šlehání 31%,
1 želatinový ztužovač od Dr.Oetker,
2 velké konzervy půlených broskví,
50 g čokolády na vaření

Postup přípravy

Korpus : ušlehat celá vejce do pěny, přidat cukry, šlehat až pěna zbělá = cukr se rozpustí, pak přidat olej, vlažnou vodu, ještě chvíli šlehat a pak lehce vmíchat mouku smíchanou s kypřícím práškem. ( Libuška má trochu jiný postup, ale mně se to líp dělá takto...) Nalít na velký hluboký plech ( 30 x 40 ) vyložený pečícím papírem a vložit do dobře vyhřáté trouby na 200°C a po vložení stáhnout teplotu na 180°C. Péct do zlatova. Upečený piškot poznáme tak, že prstem uděláme do piškotu jakoby dolík a ten se po uvolnění vrátí zpět do původního stavu, v neupečeném zůstane důlek...Korpus vyndat z trouby a nechat vychládnout.

Krém : část mléka odebrat do hrnečku a zbytek dát ohřát v kastrolku na sporák. V hrnečku rozmíchat pudinkové prášky. Jakmile se začne mléko v kastrolku vařit, vsypat za stálého míchání cukr a vlít obsah hrnečku. Stále míchat do zhoustnutí. Pak kastrolek odstavit bokem, vmíchat do něj kousek (asi centimetr) másla a na hladinu pudinku přiložit potravinovou fólii ( neudělá se škraloup) a nechat vychladnout. Nejlépe pudink uvařit večer a ráno dělat krém, nebo ráno pudink a odpoledne krém. Zároveň s uvařením pudinku vyndat z lednice máslo a Heru a nechat v pokojové teplotě změknout. Až je pudink vychladlý, dát do vodní lázně rozpustit čokoládu a dát bokem zchladnout do vlažna. Pak pudink přendat do mísy, rozšlehat el.šlehačem nebo v robotu do hladka a postupně přišlehat máslo a Heru a rozpuštěnou vlahou čokoládu. Nakonec vešlehat rum.

Šlehačka : obě šlehačky ušlehat do tuha. Do větší mísy nasypat želatinový ztužovač, vlít vlažnou vodu (množství dle návodu na sáčku), rozmíchat asi 1/2 minuty a po lžících vmíchat ušlehanou šlehačku.

Dohotovení : piškot pokropit šťávou z broskví ( já potírám štětcem ), natřít krém, naskládat broskve nakrájené na půlcentimetrové proužky, natřít šlehačku a posypat postrouhanou čokoládou. Dát do lednice vychladit nejlépe přes noc a pak už jen mlsat :o) Dobrou chuť...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marbrix 8. 6. 2009, 17:20
vypadají úžasně (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
spero 7. 6. 2009, 23:08
Vypadají moc lákavě. (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
hanys77 8. 6. 2009, 7:23
@spero (hello)Díky Ivi :-$no na ty tvoje nemají, ale všem chutnaly a to je hlavní |:o)
Viky28 7. 6. 2009, 22:08
(clamp) (clamp) (clamp)ŇAM URČO UDĚLÁM (Y) (Y) (L)
hanys77 7. 6. 2009, 22:49
@Viky28 (L)udělej a dej vědět jak jsi doma dopadla ;-)u nás mizí děsně rychle (zajic) (hello)
Ilonáček 7. 6. 2009, 20:42
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
hanys77 7. 6. 2009, 22:49
@Ilonáček (hello)díky :-) (F)
K.Kacka 7. 6. 2009, 14:49
(Y) (Y) (Y)Ty vypadaji nadherne.Hned bych si (zajic) (zajic) (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie