Bábovka “Eska”
Potřebné ingredience
Ingredience:
1,5 sklenice pšeničné mouky,
0,5 sklenice bramborové mouky (solamylu),
6 vajec,
1 sklenice cukru,
1 rozpuštěné máslo,
1 vanilkový cukr,
2 lžičky kakaa,
1 lžička kypřícího prášku do pečiva,
několik kapek mandlové esence,
1 lžička citronové kůry,
moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Příprava:
Vejce šleháme s cukrem v parní lázni, až je objem hmoty dvakrát tak velký. Ochladíme, přidáme mouku, škrob a prášek do pečiva a mícháme. Za stálého míchání postupně přidáváme mléko, vanilkový cukr, aroma a kůru z citronu.
Dvě třetiny těsta vlijeme do formy vymazané tukem a do zbytku těsta přidáme kakao. Poté vlijeme tmavé těsto na bílé a lehce zamícháme, aby se utvořila “eska”. Pečeme 45 minut při teplotě 170 °C.
Vychladlou bábovku posypeme moučkovým cukrem.
Vejce šleháme s cukrem v parní lázni, až je objem hmoty dvakrát tak velký. Ochladíme, přidáme mouku, škrob a prášek do pečiva a mícháme. Za stálého míchání postupně přidáváme mléko, vanilkový cukr, aroma a kůru z citronu.
Dvě třetiny těsta vlijeme do formy vymazané tukem a do zbytku těsta přidáme kakao. Poté vlijeme tmavé těsto na bílé a lehce zamícháme, aby se utvořila “eska”. Pečeme 45 minut při teplotě 170 °C.
Vychladlou bábovku posypeme moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
čarodka2
(upraveno)
13. 6. 2009, 0:04
Mohla bych prosit o doplnění? v receptu není mléko, tím myslím množství a v popisu zase není uvedeno, co se udělá s rozpuštěným máslem. Děkuji