Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

Vločkové placičky pro mlsné dětičky

0.0
Vločkové placičky pro mlsné dětičky

Potřebné ingredience

viz postup

Postup přípravy

Nevím tak přesně kolik čeho, protože to dělám vždycky od oka, prostě záleží, kolik toho chcete.
Asi 2 hrníčky ovesných vloček ( můžou být ty jemné) zalít mlékem aby trochu nabobtnaly, ale né nijak moc. Pak přidat 2 nasekané kostičky rozmrzlého rybího filé nebo nějaké mleté libové masíčko, může být i šunka, nastrouhaný sýr ( čím víc ho dáte, tím to bude lepší), cibulku ( nemusí být ) a nějakou zeleninu ( mrkev, hrášek, uvařený květák, nakrájenou papriku ) prostě to co zrovna máte doma. Ochutíme solí, dáme lžičku mletého kmínu, můžeme dát lžičku polévkového koření nebo grilovacího, moc dobré je v tom trochu kari ( podle toho, jak máte velké dětičky), 1-2 vejce, můžeme dát petrželku, pažitku, majoránku. Všechno to zamatláme dohromady a necháme to chvilku stát. Pak děláme placičky, obalujeme je ve strouhance a smažíme po obou stranách na trošce oleje. Když jsou osmahnuté z obou stran, pokud zbyl nějaký olej, tak ho slejeme, podlejeme trochou vody a přiklopíme pokličkou. Voda se odpaří a placičky jsou pěkně měkké. Jako přílohu můžeme dát br. kaši, nebo brambory, trochu kečupu. Dá se to jíst i studené, nebo mezi housku jako hamburger.
Pokud chcete uspět i u drahé polovičky, hmotu rozdělte na 1/2 a přidejte jim tam třeba trochu nivy, nebo koření, česnek atd.
Recept je původně vymyšlený kvůli starší dceři, která když byla malá, nechtěla jíst ryby a v tomhle to filé není vůbec cítit....

...

na matlání mám lidi

...

...

té vody jen trošku, aby z toho nebyla polívka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kathleen9 6. 1. 2010, 11:45
Dobrý den Jano, musím Vám také moc pochválit placičky (clamp) Včera jsem je vyzkoušela a moc jsme si na nich pochutnali (zajic) Určitě je budu dělat častěji (Y) Mějte krásně (hello)
opicanda 28. 9. 2009, 13:07
Dobrý den, placičky u nás měly úspěch, já bych klidně dala i trochu víc ryby a méně vloček. Jinak to, že se rozpadaly určitě nebylo velkým množstvím mléka, já ho tam dala hodně, bobtnalo to asi tak hodinu a pak před obalováním jsem z každého "karbanátku" to přebytečné mléko vyždímala, šlo to krásně, mňam. (clamp)
maxis 28. 9. 2009, 16:48
@opicanda Kláro, jsem ráda, že chutnalo :-) je to takový recept, kam si každý dá to co má rád... :-$....je to lepší, takže klidně i víc rybičky... (L) (flower)
luccy 7. 9. 2009, 12:10
Dobrý den,recept je super (L),ale chtěla bych poradit,kde jsem udělala chybu. při obalování se mi to děsně rozpadaly a nechtěly držet pohromadě. Děkuji Lucka
maxis 8. 9. 2009, 18:38
@luccy Lucko buď to chtělo kápnout ještě mléko, nebo to nechat chvilku stát, vločky nabobtnají a jde to líp, nebo mléka moc? *-) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie