(recept
si oblíbilo 112 návštěvníků)
Boloňské špagety podle Jamieho Olivera

Potřebné ingredience
500 g mletého masa;1 červená cibule; 200 g anglické slaniny; sušená rajčata (nebo pasírovaná - 1 krabička); 3 - 4 dcl červeného vína, 1 stroužek česneku, bylinky podle chuti, pepř, sůl
Postup přípravy
Tenhle recept jsem okoukala v televizi od Jamieho Olivera a trochu si ho upravuji, protože např. nevím kde sehnat sušená rajčata. Já kupuji v Plusu pasírovaná rajčata v tetrapakové krabičce a je to taky perfektní. Tohle jídlo doma milujeme a vždycky se po něm zapráší, je to jednoduché ale úúúúúžasně dobré!!!!!
Jdeme na to :
pokrájíme cibulku, slaninu, lehce osmahneme a přidáme maso. Maso restujeme, dokud není téměř hnědé. Přidáme rajčátka, bylinky, pepř sůl, česnek a necháme trochu probublat. Nakonec nalejeme do směsi víno a dáme dusit do trouby tak na 250 °C asi tak na 20 - 30 min. Právě dušením v troubě pustí omáčka perfektní hustou šťávičku a to dodá jídlu jedinečnou chuť!!! Občas směs v troubě promícháme. Pokud máte rádi víno, klidně ho přidejte ještě dokud se jídlo dusí v troubě(ale maso nesmí plavat :). Když je směs správně hustá, máme hotovo. Podáváme na špagetách a posypané pořádnou vrstvou parmezánu :)
Věřím, že si tohle báječné jídlo zamilujete stejně jako my :)
Jdeme na to :
pokrájíme cibulku, slaninu, lehce osmahneme a přidáme maso. Maso restujeme, dokud není téměř hnědé. Přidáme rajčátka, bylinky, pepř sůl, česnek a necháme trochu probublat. Nakonec nalejeme do směsi víno a dáme dusit do trouby tak na 250 °C asi tak na 20 - 30 min. Právě dušením v troubě pustí omáčka perfektní hustou šťávičku a to dodá jídlu jedinečnou chuť!!! Občas směs v troubě promícháme. Pokud máte rádi víno, klidně ho přidejte ještě dokud se jídlo dusí v troubě(ale maso nesmí plavat :). Když je směs správně hustá, máme hotovo. Podáváme na špagetách a posypané pořádnou vrstvou parmezánu :)
Věřím, že si tohle báječné jídlo zamilujete stejně jako my :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

mimicek
(upraveno)
25. 3. 2018, 19:35



nahlásit

Pekyska
(upraveno)
15. 11. 2016, 20:12

nahlásit
pielka
(upraveno)
28. 5. 2015, 12:11
dle ohlasů vyzkouším...jen jsem se dívala, že v originálním receptu Jamieho je i mrkev a celer..nezkoušela jste tuto variantu?

nahlásit

krišon
(upraveno)
31. 5. 2015, 16:46
@pielka
Dělala jsem dnes a taky dávám mrkev a celer ....
nahlásit

uhelenky
(upraveno)
31. 5. 2015, 10:29
@pielka
Já dělám bologne s celerem a mrkví a dělala je tak i moje babička, a jsou mnohem chutnější.
nahlásit

novackova
(upraveno)
7. 2. 2013, 16:07



nahlásit

Olynka
(upraveno)
7. 2. 2013, 15:43
Výborná omáčka. dlouho jsem si takhle nepochutnala






nahlásit

Makelka
(upraveno)
22. 4. 2011, 20:59
Tak jsem dělala dnes k večeři a je to úžasný recept!!!!!!
bylo to vynikající!!





nahlásit

kvítečko
(upraveno)
18. 1. 2011, 19:00
také vyzkouším
,ale nevím jestli to budou papat děti


nahlásit
Andris44
(upraveno)
18. 1. 2011, 16:22
Chci se zeptat ,dusíte odkryté nebo zakryté?


nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
31. 5. 2015, 12:50
@Andris44
Pokrmy se dusí vždy pod pokličkou.
nahlásit

JanaHovor
(upraveno)
4. 7. 2010, 17:35
Takhle dělám boloňské špagety už dlouho a miluju tuhle variantu -nesnáším tu variantu s kořenovou zeleninou. Sušené rajčata seženete v tescu nebo jiném větším obchodě, ale já to raději s konzervovanými rajčaty

nahlásit

bebushka
(upraveno)
24. 7. 2009, 13:58
Naorosto parádní recept
, jen jsem dala dvě konzervy loupaných rajčat, i sušená ( jen pár), česneku teda 5 stroužků. Víno jsem nedala a také jsem nezapékala, jen déle dusila. Bylo to ale vynikající
Děkuji za recept, určitě zopakuji
Veronika






nahlásit

vosi
(upraveno)
14. 3. 2008, 17:57








nahlásit

astrid
(upraveno)
18. 10. 2007, 13:28

nahlásit
Loba
(upraveno)
11. 10. 2007, 13:13
Milá Petro,tak jsem dopo běžela pro maso,honem jsem uvařila a musím konstatovat,že ta honička stála za to.Opět jsem byla u přítele
a u malé taky..všichni jsme tak
,že se sotva hýbeme.Ti dva
a já se musím přemlouvat,abych
. Takže díky za super receptík a máte nás na svědomí,něco tak "žravého" a sytého jsme už dlouho
!! P.s.taky jsem to udělala z pasírovaných rajčat(sušené my neradi) a nemá to chybku.








nahlásit

bubík4
(upraveno)
5. 5. 2007, 13:41
Dělám podobné http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=1185&user=13130 je to opravdu dobrůtka

nahlásit
Vladi
(upraveno)
5. 5. 2007, 13:23
Tyhle úžasně dobré boloňské špagety podle Olivera taky dělám a jsou opravdu vynikající. Sušená rajčata se dají koupit v každém větším supermarketu, jsou v malých zavařovacích lahvičkách. Díky za tip na zítřejší oběd...už jsem je dlouho nedělala.


nahlásit

Klekypetra
(upraveno)
8. 5. 2007, 23:08
@Vladi
Díky za tip na ty rajčátka. Myslela jsem že je to něco suchého :D Pořád se člověk učí!!! Moc ráda slyším, že také někdo zná tento božskýýýý recept!!! Peťa
nahlásit

jíta406
(upraveno)
5. 5. 2007, 13:16
Peto,tydle špagety vypadají fakt dobře,
hned bych si dala,určitě vyzkouším
, ahoj




nahlásit