Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Květákové curry

0.0
Květákové curry

Potřebné ingredience

4 porce: 2 lžíce oleje, 2 lžičky ml. koriandru, 1/4 lžičky chilli, 1/4 lžičky kurkumy, 2.5cm čerstvého zázvoru (strouhaný), 1 cibule (nasekaná), 2 stroužky česneku (drcené), 1 malý květák, 2 brambory (na kostky), 2 mrkve (na kostky), 150 ml horké vody + 45 g str. kokosu, 1 zelená paprika (na kousky), 400 g ster. rajčat, šťáva z 1/2 citronu, sůl, pepř

Postup přípravy

Ve woku rozehřejeme olej a přidáme sypké koření, restujeme asi 1 min. Přidáme zázvor, cibuli, česnek a mícháme 3 - 5 min.

Přídáme na růžičky rozebraný květák, brambory, mrkev, promícháme, aby se zelenina obalila kořením a za občasného míchání dusíme 5 min.

Kokos zalijeme horkou vodou a necháme chvilku odstát. K zelenině v pánvi přidáme zelenou papriku, rajčata, zalijeme kokosovou vodou, osolíme, opepříme, přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 25 - 30 min, do poloměkka. Nakonec vmícháme citronovou šťávu.

Podáváme nejlépe s rýží basmati, nebo jinými přilohami (chléb naan, poppadomy, mangové čatní,...)

Já jsem uvařila jasmínovou rýži basmati + trochu divoké rýže se skořicí a trochou kari. Celý pokrm je posypaný opraženou černuchou (semínka černého kmínu).


Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie