(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Krémové lilkové curry
Potřebné ingredience
PASTA: 2 cibule, 4cm čerstvého zázvoru (nebo 1 lžička sušeného), 1 lžíce kari, 4 lžíce orestovaných mandlových lupínků (nebo 2 lžíce celých mandlí), 1 lžička římského kmínu, menší svazek čerstvého koriandru (nebo 1 lžička sušeného) ****** 1 velký lilek (nebo 2 menší), olivový olej, 200 ml hustého bílého jogurtu
Postup přípravy
Nahrubo nakrájenou cibuli, zázvor, mandle, kari, římský kmín a koriandr umixujeme na pastu (dle potřeby přilijeme trochu vody).
Na oleji orestujeme na kostky nakrájený lilek dohněda. Vyjmeme a dáme na chvíli stranou. Na pánev přidáme rozmixovanou pastu a chvilku restujeme. Přimícháme lilek, podlijeme asi 2 dcl vody a chvíli dusíme.
Nakonec přidáme jogurt a ještě chvilku podusíme.
Podáváme s rýží a vařenou zeleninkou.
Dobrou chuť!!
Na oleji orestujeme na kostky nakrájený lilek dohněda. Vyjmeme a dáme na chvíli stranou. Na pánev přidáme rozmixovanou pastu a chvilku restujeme. Přimícháme lilek, podlijeme asi 2 dcl vody a chvíli dusíme.
Nakonec přidáme jogurt a ještě chvilku podusíme.
Podáváme s rýží a vařenou zeleninkou.
Dobrou chuť!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé