Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Lilkové paštičky

0.0
Lilkové paštičky

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 1 lilek, 50 g kuskusu (neuvařeného), 1 cibuli, 2 prolisované stroužky česneku, asi 5 lžic mražené zeleninové směsi (kukuřice, hrášek, karotka), 230 g rajčat, 30 g strouhaného sýra (eidam, parmazán, čedar), 1 vejce, asi 1/2 malé cukety, 1 lžice čerstvé bazalky, koření dle chuti (římský kmín, chilli, koriandr, bylinkové máslo.....) sůl a pepř

Postup přípravy

Lilek nožem nakrájíme na velmi slabé plátky (asi 2 mm) a 3-4 minuty je povaříme ve vroucí vodě a necháme vychladnout.

6 zapékacím formiček o objemu 150 ml vytřeme olejem a vyložíme plátky zchladlého lilku. Konce necháme přesahovat přes okraj.

Kuskus spaříme horkou vodou a dle chuti vmícháme koření, přikryjeme pokličkou a necháme nasáknout. Cibuli orestujeme na oleji, přidáme česnek a po chvíli mraženou zeleninovou směs. Nakonec vmícháme hotový kuskus, strouhaný sýr, bazalku, nasekaná rajčata, rozšlehané vejce, osolíme a opepříme.

Formičky vyložené lilkem naplníme do poloviny směsí, poklademe kolečky cukety (posypala jsem je bylinkovým máslem) a opět naneseme kuskusovou směs. Překryjeme přečnívajícím lilkem.

Formičky postavíme do pekáčku s horkou vodou, a v předehřáté troubě na 180°C zapékáme 20-25 min. Poté vyklopíme a podáváme s dušenou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!!

Formičky vytřeme olejem a vyložíme plátky lilku

Do poloviny naplníme směsí kuskusu a poklademe plátky cukety

Opět naneseme směs kuskusu a překryjeme přečnívajícím lilkem

Zapečeme v troubě a vyklopíme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dana 00 4. 3. 2009, 19:10
Vyzkoušeno - výborné http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1760142. Díky za prima recept, určitě budu dělat častěji (Y)
alfleila 5. 3. 2009, 22:54
@Dana 00 Děkuji za fotečku, vypadají k nakousnutí! |:o)
Elisek99 4. 3. 2009, 13:16
to vypada opravdu dobre... [A]
dominok 19. 9. 2008, 11:45
mňááám |:o) miluju kuskus a lilek (L) hned bych si dala, ale doma to neklapne, tak budu jen slintat a doufat, že si zase někdy dám v restauračce *-)
alfleila 19. 9. 2008, 14:54
@dominok Já si myslím, že by jste nemusela zůstat jen u toho slintání. Být vámi tak si to vyzkouším a to co nesníte, šoupněte do mrazáku, jako jsem to udělala já.....na horší časy ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie