(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
KVĚTÁKOVÉ KROKETY
Potřebné ingredience
květák, 3 žloutky, sůl, pepř, 2 lžíce polohrubé mouky, 3 pol. lžíce strouhanky, vegeta, sníh ze 3 bílků
Postup přípravy
Květák omyjeme, osušíme, rozebereme na růžičky. Syrový postrouháme na mrkvovém struhadle.
Přidáme 3 žloutky, sůl, pepř, 2 lžíce polohrubé mouky, 3 pol. lžíce strouhanky, trošku vegety, sníh ze 3 bílků.
Je-li těsto řídké, přidáme mouku.
Smažíme ve fritovacím hrnci na 170 stupňů. Směs nabíráme malou lžičkou- tu namočíme do oleje a pak vykrajujeme, aby se těsto na lžičku nelepilo.
Přidáme 3 žloutky, sůl, pepř, 2 lžíce polohrubé mouky, 3 pol. lžíce strouhanky, trošku vegety, sníh ze 3 bílků.
Je-li těsto řídké, přidáme mouku.
Smažíme ve fritovacím hrnci na 170 stupňů. Směs nabíráme malou lžičkou- tu namočíme do oleje a pak vykrajujeme, aby se těsto na lžičku nelepilo.
připravená směs
smažení ve friťáku
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jarla
(upraveno)
27. 9. 2014, 14:59
vyzkouším