(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Květákové kroketky
Potřebné ingredience
květák, dětská krupička, 2 vejce, sůl, pepř, muškátový květ, případně další koření dle chuti, tuk na smažení
Postup přípravy
Očištěný květák rozebereme na růžičky a ve slané vodě uvaříme do měkka (vývar použijeme na zeleninovou polévku).
Ještě horký rozsekáme na drobno (já s úspěchem používám šťuchadlo na brambory od Tupper Ware "Pozor brambor!"), zasypeme dětskou krupičkou a přikryjeme pokličkou.
Až se krupička propaří, přidáme žloutky, osolíme, opepříme, přidáme špetičku muškátového květu, případně další koření. Promícháme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi.
V pánvi rozpálíme tuk.
Lžící tvoříme na pánvi malé placičky, které opékáme po obou stranách do zlatova (doporučuji spíše mírnější plamen a delší opékání).
Podáváme s vařeným bramborem.
Ještě horký rozsekáme na drobno (já s úspěchem používám šťuchadlo na brambory od Tupper Ware "Pozor brambor!"), zasypeme dětskou krupičkou a přikryjeme pokličkou.
Až se krupička propaří, přidáme žloutky, osolíme, opepříme, přidáme špetičku muškátového květu, případně další koření. Promícháme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi.
V pánvi rozpálíme tuk.
Lžící tvoříme na pánvi malé placičky, které opékáme po obou stranách do zlatova (doporučuji spíše mírnější plamen a delší opékání).
Podáváme s vařeným bramborem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé