Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Bylinkový likér

0.0
Bylinkový likér

Potřebné ingredience

1 l alkoholu (slivovice, vodka nebo konzumní líh), čerstvé bylinky, 1 kg cukru, 1 l vody

Postup přípravy

Do sklenice dáme čerstvé bylinky ( meduňka, šalvěj, tymián, mateřídouška, yzop, levandule, rozmarýna), zalijeme až po okraj alkoholem a necháme na sluníčku 14 dní vyluhovat. Občas protřepeme. Po 14 dnech scedíme přes kávový filtr nebo přes utěrku. Do 1 l vody nasypeme 1 kg cukru, povaříme a necháme vychladnout. Smícháme s bylinkovým alkoholem v poměru 1:1 a necháme aspoň týden odležet. Je dobré servírovat ve tmavé sklenici, protože na dně se někdy udělá zákal - zbytek z bylinek, který se nepřefiltroval. Výborné pití jen tak, ale pomáhá i při žaludeční nevolnosti.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 17. 6. 2009, 10:24
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie